12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii au făcut minuni în Rusia

Handbaliştii au făcut minuni în Rusia

Naţionala de handbal masculin a României a reuşit imposibilul în Rusia, a remontat diferenţa de patru goluri şi s-a calificat la CM din Suedia (2011).

 

Ţinuţi în „priză" de Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu toată săptămâna, handbaliştii români au abordat cu maximă seriozitate meciul retur al barajului pentru calificarea la CM din Suedia, cu Rusia, disputat la Cehov, în faţa a 2.500 de spectatori. Chiar dacă au pornit cu şansa a doua, având de recuperat o diferenţă de patru goluri după meciul tur (28-32), de la Bucureşti, şi au fost văduviţi de un arbitraj corect, tricolorii au oprit „tancurile" ruseşti şi au câştigat cu scorul de 37-32 (16-13).

Selecţionerul Rusiei, Vladimir Maksimov, a mizat în acest meci pe: Oleg Grams, Vadim Bogdanov – portari, Aleksei Rastvorţev (5 goluri), Dmitri Kovalev (5), Samuel Aslanian (2), Andrei Starîh (3), Vasili Filippov (9), Eduard Kokşarov (2), Mihail Cipurin (1), Aleksandr Cernoivanov (1), Timur Dibirov (1), Aleksei Kamanin (3), Vitali Ivanov, Evgheni Luşnikov.

De partea cealaltă, România i-a avut pe teren pe Mihai Popescu, Ionuţ Ciobanu – portari, Valentin Ghionea (4), Gabriel Florea (4 goluri), Alin Şania (8), Iuliu Csepreghi (8), Iulian Stamate (2), Dan Savenco, Marius Sadoveac, Marius Novanc (4), Rareş Jurcă (4), Alexandru Sabou (1), Cristian Fenici (2), Daniel Mureşan.

 

Gaţu a fost uluit

 

Victoria tricolorilor în Rusia l-a surprins până şi pe preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, care a mărturisit că i-a fost foarte greu să urmărească meciul din pricina emoţiilor. „A fost groaznic de emoţionant să privesc meciul, mai ales că jucam la ruşi acasă, care ne bătuseră la Bucureşti. Mi-a plăcut întreaga echipă, mai ales reprezentanţii valului tânăr, cu Csepreghi în frunte. Această calificare e meritul tinerilor şi este un semn bun, după ce ne-am calificat şi în 2009. Au fost 14 ani de absenţă, dar acum mi se îndeplineşte un vis pe care l-am avut ani de zile. Cred că România poate reveni acolo sus", a declarat Cristian Gaţu pentru Mediafax.

După încheierea calificărilor, tragerea la sorţi a celor patru grupe preliminare de câte şase echipe, ale CM din 2011, va avea loc pe 9 iulie, la Goteborg. Turneul final al CM din Suedia se va desfăşura în perioada 13-30 ianuarie 2011, oraşele gazdă fiind Malmo, Lund, Kristianstad, Goteborg, Skovde, Jonkoping, Linkoping şi Norrkoping.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS