21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTăbârcă în spatele juveţilor

Tăbârcă în spatele juveţilor

Noul director tehnic a început în forţă pregătirea la Universitatea: ieri a testat capacitatea de efort a jucătorilor săi, iar duminică îi bagă în cantonament.

 

„Încă nu s-a numit un antrenor. Este exclus ca acest lucru să se întâmple în seara aceasta (aseară – n.r.). Sunt mai mulţi antrenori în discuţie, dar este dreptul clubului să joace cu cărţile cât mai mascate în aceste momente", a spus ieri Sandu Tăbârcă, directorul tehnic al Universităţii. Deşi s-a scris că ar fi un „vestitor" al lui Ioan Ovidiu Sabău, Tăbârcă, tehnician care recunoaşte că nu a semnat încă o înţelegere cu Universitatea, spune că va rămâne la Ştiinţa chiar dacă „Moţul" nu ajunge în Bănie. „Sabău este un nume mare şi trebuie tratat aşa acum se cuvine. Nu sunt legat de el. Discuţiile cu Sabău s-au purtat după ce eu am ajuns la Universitatea", a precizat Sandu Tăbârcă.

În ceea ce priveşte achiziţiile, noul director tehnic al alb-albaştrilor susţine că în urma analizei care s-a făcut la club s-au stabilit priorităţile, dar nu a dat nume sau posturi care sunt considerate vulnerabile la această oră în echipa Ştiinţei. Tăbârcă a comentat însă prelungirea contractului bulgarului Valentin Iliev: „Este o piesă grea pentru Universitatea. S-a văzut asta şi în campionatul trecut şi este foarte bine că s-a reuşit păstrarea lui. Sunt discuţii şi pentru Cardoso, aşa cum s-a scris, dar brazilianul va fi al Universităţii doar după ce semnează".

 

Dănănae se însoară

 

Dintre jucătorii care au efectuat vizita medicală marţi, la primele antrenamente, conduse de cuplul Tăbârcă – Biţă, au lipsit gabonezul Henry Antouchet, care a plecat în Portugalia pentru a-şi rezolva unele probleme personale, şi Ovidiu Dănănae, învoit pentru a pune la punct o parte din detaliile căsătoriei sale, care va avea loc în această vară. Spase Dilevski şi Julius Wobay nu au apărut încă la antrenamente, ambii fiind în drum spre România. Australianul urma să ajungă aseară sau în această dimineaţă la Craiova. De duminică sunt mari şanse ca Ştiinţa să se antreneze în efectiv complet, mai puţin Florin Costea şi Cătălin Crăciun, care au probleme medicale, fiind indisponibili în acest moment. Lotul trebuie definitivat până pe 29 iunie, când este stabilită plecarea spre Kaprun (Austria), acolo unde va avea loc turneul oltenilor din această vară. Ieri-dimineaţă, alb-albaştrii au efectuat testele fizice, iar după-amiază au avut programat un antrenament de forţă. Astăzi sunt programate tot două şedinţe de pregătire, mâine unul, iar de duminică se intră în cantonament.

 

Wotte, printre faraoni

 

Deşi după ce a fost suspendat de club Mark Wotte se considera în continuare antrenorul Universităţii, olandezul şi-a luat gândul de la Ştiinţa şi a decis
să-şi încerce norocul în altă parte. Fostul tehnician al grupării din Bănie a semnat un contract pe un an cu SC Ismaily, echipa care s-a clasat pe locul trei în Egipt. „Cei de la Ismaily au mai încercat să mă facă să revin la echipă, fără succes. Acum însă mă întorc cu bucurie să antrenez acolo. Sunt foarte fericit că revin la Ismaily. Am păstrat legătura cu oficialii clubului încă de când am plecat de aici. Nu sunt îngrijorat de situaţia financiară a clubului. Conducerea m-a asigurat că nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Va fi nevoie şi de întăriri, dar nu vreau să stabilesc vreo ţintă până nu cunosc mai bine formaţia", a spus Wotte conform site-ului FilGoal.com. Olandezul a mai antrenat gruparea egipteană în 2006. Între timp, Mark Wotte a reclamat Universitatea Craiova la FIFA pentru că i-a fost reziliat unilateral contractul şi nu şi-a mai primit salariul din luna martie, solicitând despăgubiri de 300.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII