17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaşu’ decide soarta pandurilor

Naşu’ decide soarta pandurilor

Pandurii Târgu Jiu continuă demersurile de a se menţine în Liga I pe criteriu administrativ, solicitând şi Comitetului Executiv prezidat de Mircea Sandu să verifice legalitatea acordării licenţei clubului FCM Târgu Mureş. Şeful Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, prezintă astăzi în Comitetul Executiv un raport cu situaţia licenţelor pentru sezonul 2010-2011 şi trebuie să explice şi cum a primit FCM Târgu Mureş, club înfiinţat în 2008 (cel puţin aşa apare pe site-ul oficial al mureşenilor), dreptul de a evolua în Liga I, deşi, conform regulamentelor, ar avea nevoie de minimum trei ani de la aflierea la FRF. „Nu e adevărat, ei sunt afiliaţi din 2004, în 2008 şi-au schimbat doar numele din Unirea Sânnicolau Mare în FCM Târgu Mureş. Eu nu am declarat niciodată că sunt afiliaţi din 2008 şi că până în 2011 nu vor primi licenţa, nu aveam cum pentru că nu este adevărat, sunt pure invenţii", a declarat Viorel Duru pentru realitatea.net. Oficialii clubului Pandurii vor depune memoriu şi la UEFA în cazul în care răspunsul lui Duru nu va fi argumentat cu acte. „Am avut o discuţie cu Ionuţ Lupescu şi am spus că noi nu intenţionăm să facem nimănui rău pentru că licenţa se dă de către FRF şi este singura care poate să o ridice şi să o acorde. O ulterioară petiţie a noastră la UEFA nu ar aduce decât sancţiuni, dacă noi avem dreptate, echipelor care participă în cupele europene şi echipei naţionale. Şi dreptul de a acorda licenţe în urma sancţiunilor care au fost date deja anul trecut poate fi ridicat. Pentru a nu fi nici un fel de discuţii despre acest demers, am spus deja despre ce este vorba celor de la FRF. Obligativitatea, conform manualului de licenţiere, este să depui cerere pentru acordarea licenţei dacă ai cel puţin trei ani de când eşti membru afiliat la FRF. Aceasta este o problemă care se va lămuri definitiv vineri, la Comitetul Executiv", a spus preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu. Pandurii Târgu Jiu va fi susţinută în Comitetul Executiv al FRF de Eugen Pârvulescu, recent numit în funcţia de preşedinte executiv al grupării oltene.

Gorjenii iau în calcul şi o reunire de urgenţă pentru Liga I, chiar dacă şi-au făcut planuri de „B". „Nu e o fericire dacă rămânem în Liga 1. Trebuie să exploatăm şi această şansă. Dacă revenim în Liga 1, va fi vorba de o reunire urgentă. Şi acum patru ani, când ne-am reunit într-o săptămână, ne-a mers foarte bine. Sincer, n-aş vrea să se îndeplinească această variantă fără să fie lămurită lumea de ce s-a întâmplat asta", a mai spus Condescu.

 

Mingote, singur pe post

 

După ce Răzvan Stanca a fost împrumutat, timp de un an, la Steaua Bucureşti, iar Vladimir Livşhit a fost lăsat să plece, Pandurii Târgu Jiu a rămas cu un singur portar în lot, lusitanul Pedro Mingote. Şi Thiago Tremonti va sta un an departe de fotbalul românesc, primind acceptul clubului Pandurii de a-şi găsi echipă în Brazilia, unde va fi cedat sub formă de împrumut. Condescu a reafirmat faptul că jucătorii sârbi impresariaţi de Zvonko Milojkovic – Martinovic, Vranjes şi Basara – sunt liberi să plece la orice echipă vor, preţul de transfer fiind de 450.000 de euro, 300.000 de euro, respectiv 10.000 de euro. Novak Martinovic ar putea ajunge la Rapid în baza bunelor relaţii dintre Dinu Gheorghe şi agentul său, însă nu există nici o ofertă la club pentru vreunul dintre sârbi. Preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, a negat interesul pentru „minerii" Mircea Gheorghe şi Ninel Corcoveanu, dar a confirmat că sunt în atenţia pandurilor fotbalişti de la Petrolul. „Nu negociem cu M. Gheorghe şi Corcoveanu. Sunt la Petrolul câţiva jucători interesanţi, în câteva zile vă putem da şi nume. Să vedem dacă ne putem înţelege şi dacă intră în ideile lui Baciu", a declarat Pârvulescu.

S-a stabilit şi staff-ul tehnic al echipei pentru viitorul sezon, indiferent de eşalonul în care Pandurii va evolua. Antrenorul principal Marius Baciu va fi secondat de Florin Bejinariu şi Flavius Boroncoi, funcţia de antrenor cu portarii îi va fi încredinţată lui Robert Bălăeţ, iar preparator fizic a fost adus Ferencz Bajko, care a lucrat cu Marius Lăcătuş la FC Vaslui sezonul trecut. „Şi în Liga I tot Marius Baciu va fi antrenor. Atunci va rămâne în staff şi Ionuţ Moşteanu, care are licenţa PRO", a afirmat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII