13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAurel Daneş a lansat ediţia a doua a Enciclopediei

Aurel Daneş a lansat ediţia a doua a Enciclopediei

Muzeul Sportului din Craiova a găzduit ieri o lansare de carte, „Enciclopedia Educaţiei Fizice şi Sportului din Judeţul Dolj" (volumul 2), scrisă de profesorul Aurel Daneş, cunoscut om de sport şi director al filialei judeţene a Academiei Olimipice Române (AOR).

Primul volum al enciclopediei a apărut în urmă cu doi ani şi cuprindea, printre altele, date cronologice, prezentarea disciplinelor sportive, rezultatele sportivilor doljeni şi olteni la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Euro-pene, Campionate Balcanice şi Campionate Naţionale, bazele sportive din Dolj şi prezentarea structurilor sportive din judeţ. Volumul lansat ieri continuă şi completează datele din primul, în care, fără intenţie, au fost omise unele persoane. „Conţinutul celor două cărţi este perfectibil, iar generaţiile viitoare îl pot completa şi, mai ales, îmbunătăţi, iar statisticile din cuprins sper să-i atragă în aceeaşi măsură pe sportivi, antrenori, profesori de educaţie fizică şi conducători ai structurilor sportive. Pentru spectatorii de la întrecerile sportive, sper ca rândurile cărţii să le aducă frumoase amintiri", punctează autorul cărţii în prefaţă.

 

Premieră în ţară

 

La lansare au participat personalităţi din lumea sportului, la masa prezidiului aflându-se, alături de Aurel Daneş, Natalia Andrei (director la Direcţia pentru Sport Dolj), Marian Dragomir (decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Dolj) şi Pavel Badea (directorul CS Universitatea Craiova). „Am auzit de la domnul Daneş că suntem primul judeţ din România care avem o asemenea enciclopedie, făcută cu multă pasiune, muncă şi dăruire", a spus Natalia Andrei, directorul DSJ Dolj, instituţie care a dat banii pentru tipărirea cărţii la editura „Sitech" din Craiova. „Această carte este bună şi pentru sportivi, pentru că îşi văd performanţele scrise acolo, dar şi pentru cei care sunt la început în sportul de performanţă, pentru că sunt stimulaţi să realizeze şi ei ce au făcut cei dinaintea lor", a punctat şi Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova. În volumul doi al Enciclopediei Educaţiei Fizice şi Sportului din Judeţul Dolj sunt nominalizate 5.911 persoane (sportivi, antrenori, profesori de educaţie fizică, arbitri, cadre universitare, personalităţi şi figuri reprezentantive). La finalul lansării, Aurel Daneş a primit o diplomă de excelenţă din partea fostului inspector de educaţie fizică şi sport din cadrul ISJ Dolj, Nicolae Cojocaru, în prezent preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport din Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS