21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStanca şi Păcurar, la Steaua

Stanca şi Păcurar, la Steaua

Portarul Răzvan Stanca şi mijlocaşul Alexandru Păcurar (foto) au fost cedaţi clubului Steaua Bucureşti, primul sub formă de împrumut pentru un an, cel de-al doilea fiind transferat definitiv.

 

Pandurii Târgu Jiu a făcut primele mutări pe piaţa transferurilor, cedând clubului Steaua Bucureşti doi dintre cei mai importanţi jucători, portarul Răzvan Stanca şi căpitanul Alexandru Păcurar. Stanca a fost împrumutat în Ghencea pentru un an, cu opţiune de cumpărare, iar Păcurar va fi transferat definitiv. Cei doi s-au prezentat deja la antrenamentele supervizate de Victor Piţurcă şi vor pleca în cantonament în Austria cu Steaua. Cele două grupări nu au ajuns încă la un acord în privinţa sumelor de transfer. „Şi dacă jucăm în A, şi dacă jucăm în B, Stanca şi Păcurar se vor duce la Steaua. Stanca este împrumutat, iar în cazul lui Păcurar, negociem să-l dăm definitiv. De principiu ne-am înţeles cu Steaua, ei participă de azi la antrenamentele Stelei sub conducerea lui Victor Piţurcă şi vor pleca vineri în cantonament în Austria. Nu am negociat toate detaliile. Trebuie să discutăm şi cu Marius Baciu. Sunt variante să luăm numai bani, sunt variante să luăm şi jucători în schimb. Victor Piţurcă este deschis pentru orice fel de negociere în această privinţă", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu. Acesta este convins că cei doi vor ajunge în scurt timp în echipa naţională. „Şi Păcurar, şi Stanca vor ajunge în echipa naţională în patru-cinci etape de la startul viitorului sezon de Liga I. Păcurar a demonstrat că are calităţi, a venit timpul să-l lăsăm să poată să şi le pună în valoare la altă echipă. Stanca la fel. Eu cred că va fi în echipa naţională la primul meci oficial", a mai spus Condescu.

 

Pandurii au stabilit
programul de „B“ !

 

Staff-ul tehnic al pandurilor, format, deocamdată, din antrenorul principal Marius Baciu şi secunzii Florin Bejinariu şi Flavius Boroncoi, se va reuni săptămâna viitoare la Târgu Jiu, în timp ce fotbaliştii sunt aşteptaţi pe 28 iunie. Baciu îşi mai doreşte printre colaboratori un antrenor cu portarii, probabil Dorin Hârsu sau Robert Bălăeţ, şi un preparator fizic, portughezul Jose Vilaca fiind una dintre „ţinte". „Cred că o să avem lotul stabilit înainte de cel de-al doilea cantonament al verii. Pe 23 iunie, la Târgu Jiu va avea loc reunirea staff-ului tehnic. Apoi, pe 28 iunie, jucătorii au programat primul antrenament. Pe 4 iulie vom pleca în primul stagiu de pregătire de opt zile la Băile Herculane. În această perioadă, probabil vom juca şi un meci amical, în funcţie de ce echipe găsim în zonă. Cel de-al doilea cantonament va începe pe 22 iulie şi va dura 12 zile. Avem de ales între Austria sau Germania şi cred că varianta cea mai bună este Austria pentru că acolo putem găsi şi adversari pentru partide amicale. Am dori să jucăm cinci jocuri de verificare în acest al doilea stagiu de pregătire. Cu siguranţă vom juca un amical şi înainte cu o săptămână de începerea campionatului. În total, până la începerea campionatului, cred că echipa va juca şapte-opt amicale", a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS