6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSârbii, scoşi la vânzare

Sârbii, scoşi la vânzare

Revenit în ţară, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu, s-a arătat surprins şi deranjat de declaraţiile impresarului Zvonko Milojkovic, care afirmase că jucătorii sârbi pe care-i are sub contract la Târgu Jiu – Novak Martinovic, Stojan Vranjes şi Marko Basara – refuză să joace în liga secundă. Condescu a decis ca toţi să fie puşi pe lista de transferuri, fixându-le totodată şi preţul. „Îi dăm pe toţi care sunt sub contract cu Zvonko Milojkovic. Am discutat deja cu el şi l-am trimis să ia hârtie că toţi jucătorii pe care îi are la Târgu Jiu sunt transferabili. Dacă am fost prietenoşi cu el asta nu înseamnă că ne poate face şi politica de transferuri. Preţul de transfer al lui Martinovic este de 450.000 de euro, Vranjes poate pleca pentru 300.000 de euro, iar Basara costă 10.000 de euro. Să nu zică că suntem nebuni!", a declarat Condescu. În schimb, Milojkovic vede altfel rezolvarea conflictului cu clubul Pandurii şi ameninţă că Martinovic, cel mai bine cotat dintre fotbaliştii săi, se va lăsa de fotbal în aceste condiţii. „Să fie sănătos! O să fie telenovelă. Basara rămâne la Târgu Jiu, Vranjes va fi împrumutat şi Martinovic se lasă de fotbal un an şi jumătate cât mai are contract cu Pandurii", a replicat impresarul sârbilor. Fundaşul central Novak Martinovic a evoluat 2.366 de minute în ultimul sezon de Liga I a pandurilor, fiind al treilea într-un clasament al minutelor jucate, după Chibulcutean şi Cardoso, Vranjes a bifat 844 de minute, cu menţiunea că a venit în iarnă, iar Basara a jucat 55 de minute în partida cu Ceahlăul.

 

Pandurii face naveta între LPF şi FRF

 

Clubul Pandurii Târgu Jiu este pasat de la Liga Profesionistă de Fotbal la Federaţia Română de Fotbal şi invers în cazul „Ilie Iordache" câştigat de gorjeni în instanţele civile. Pandurii a solicitat Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF punerea în executare a deciziei judecătoreşti definitive şi irevocabile, însă aceasta şi-a declinat competenţa către CNSL a FRF având în vedere retrogradarea CS Pandurii Târgu Jiu. „Noi am câştigat, dar nimeni nu vrea să pună în executare sentinţa. Liga nu vrea să ia la cunoştinţă şi pasează responsabilitatea la FRF, iar FRF zice să hotărască Liga, noi nefiind încă excluşi din Liga Profesionistă", a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Clubul Pandurii se află în litigiu şi cu FC Dinamo 1848, încercând să-şi recupereze suma de 500.000 de euro oprită garanţie de către LPF şi virată prematur în contul dinamoviştilor în cazul „Ilie Iordache", reprezentând jumătate din suma datorată de gorjeni dacă s-ar fi dovedit că Ilie Iordache ar fi plecat de la Pandurii liber de contract din vina clubului.

 

Baciu face lotul
prin telefon

 

Viitorul antrenor al pandurilor, Marius Baciu, este în aceste zile în vacanţă în Grecia, de unde ia legătura telefonic cu fotbaliştii aflaţi sub contract cu Pandurii. Maxim patru jucători vor părăsi în această vară gruparea gorjeană, Baciu fiind convins că-i poate „reabilita" în liga secundă şi pe cei care nu au făcut o figură prea frumoasă în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS