13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinal fericit pentru Gaz Metan CFR Craiova

Final fericit pentru Gaz Metan CFR Craiova

Formaţia de la „Depou“ a fost, de departe, revelaţia acestui sezon competiţional din seria de Vest, „găzarii“ comportându-se ca o echipă matură, cu vechi state în Liga a II-a, în ciuda statutului de nou-promovaţi.

 

La stadionul de la „Depou" a fost mare distracţie vineri seară, şi nu pentru că elevii lui Ionel Gane învinseseră pe UTA Arad cu 2-1, ci pentru că Gaz Metan CFR a încheiat primul sezon din liga secundă pe un loc şapte, extrem de meritat, cu 45 de puncte. Bilanţul formaţiei craiovene nu este deloc la îndemâna unei formaţii nou-promovate, mai ales că au produs destule necazuri „granzilor" care trăgeau la promovare. În campionat, „zestrea" este pozitivă, din 32 de meciuri jucate, 12 partide au fost câştigate, nouă s-au terminat la egalitate, iar 11 au fost pierdute, golaveraj 39-36. Formaţia de la „Depou" a mai ieşit în evidenţă cu seria fantastică de zece meciuri fără înfrângere.

În Cupa României, elevii lui „Jerry" Gane şi Dragoş Bon au avut, de asemenea, un parcurs memorabil, încheiat în optimile de finală. „Victimele" găzarilor au fost Triumf Bârca (7-0), FC Drobeta (3-0) şi Ceahlăul Piatra Neamţ (4-3, după executarea loviturilor de departajare). Gaz Metan CFR a fost eliminată de CFR Cluj, care a câştigat partida din optimi, disputată pe stadionul „Ion Oblemenco", cu 1-0, la capătul unui joc extrem de echilibrat.

 

Vor să promoveze în doi ani

 

Chiar dacă s-a plecat de la ideea de rămânere în liga secundă, Gaz Metan CFR Craiova nu a fost deloc în pericol de retrogradare, meritul fiind în primul rând al antrenorilor Ionel Gane, Dragoş Bon, Ionel Luţă şi Marian Vulpe.

„Obiectivul a fost realizat chiar cu câteva etape înainte. Am realizat chiar şi obiectivul meu, acela de a termina cu echipa în primele opt, ceea ce este foarte-foarte important. Am încheiat sezonul cu o victorie şi îmi aduc aminte că la începutul campionatului toată lumea era pesimistă şi iată că am avut un parcurs bun şi un final fericit. Toată lumea merită felicitată, pentru că toţi am participat şi am muncit pentru acest obiectiv", a spus „Jerry" Gane, care şi-a prelungit înţelegerea şi intenţionează ca în doi ani să promoveze cu formaţia de la „Depou" în Liga I: „Voi continua cu GM CFR. Nu am semnat, dar ne-am înţeles şi săptămâna viitoare se va definitiva totul. E vorba de un proiect pe doi ani, în care eu cred foarte mult. Chiar dacă la anul nu ţintim promovarea, peste doi ani sper să încercăm şi să reuşim acest lucru. E un obiectiv îndrăzneţ pentru o echipă nou-promovată, dar, după un prim sezon bun, putem să sperăm la mai mult".

 

Lotul, modificat pentru performanţă

 

Pentru că obiectivul principal este acela de a progresa, Ionel Gane a decis să renunţe la câţiva jucători şi să întărească lotul în vederea unei clasări şi mai bune în sezonul viitor. La capitolul plecări, lista cuprinde opt nume: portarii Dragoş Vulpescu şi Romeo Cojocaru, fundaşul George Feleagă, mijlocaşii Cătălin Niţu şi Grigore Stanciu, precum şi atacanţii Marian Preda, Sorinel Chivu şi Ion Lăpădat. La veniri, lista este ţinută la „secret", însă oficialii craioveni au obţinut deja semnăturile a doi jucători, fiind vorba despre oltenii Silvian Ciucă (portar, Minerul Lupeni) şi Laurenţiu Boroiban (atacant, Dacia Mioveni).

„Sunt două achiziţii bune, care, în mod sigur, ne vor fi de folos în sezonul viitor. Cu cei doi am ajuns la un lot de 22 de jucători. Pentru a ne completa lotul vom mai aduce doi jucători", a precizat Jerry Gane, care, împreună cu staff-ul administrativ, a decis să reia pregătirile pe 8 iulie, la ora 10.00, urmând să fie efectuat şi un stagiu de pregătire, cel mai probabil în Serbia, la Donji Milanovac.

 

Vor să joace pe „Ion Oblemenco“

 

„Jerry" Gane şi-a exprimat dorinţa ca echipa sa să evolueze din sezonul viitor pe stadionul „Ion Oblemenco", în cazul în care Universitatea va rămâne la Severin, fiind convins că publicul craiovean va ajuta Gaz Metanul CFR Craiova să cunoască ascensiunea: „În cazul în care Universitatea rămâne la Severin, îmi doresc ca noi să evoluăm pe «Ion Oblemenco», să fim mai mult sprijiniţi de suporteri, de consiliul local, de primărie. Este un vis frumos pentru fiecare dintre jucătorii mei".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII