3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana Italia intră în competiţie

Campioana Italia intră în competiţie

Câştigătoarea Cupei Mondiale din 2006 va juca primul meci al competiţiei împotriva Paraguayului, în timp ce altă echipă valoroasă a turneului, OIanda, va da piept cu Danemarca.

 

Italia devenea în urmă cu patru ani campioană mondială în Germania, în urma unui parcurs neconvingător de la primul meci până în finală. „Azzurrii" vor să demonstreze că nu a fost o întâmplare reuşita lor şi visează un nou titlu mondial. Echipa lui Marcello Lippi, care înfruntă astăzi (21.30) Paraguayul în Grupa F, pare mai slabă decât cea cu care triumfa la CM 2006, jucătorii noi pe care i-a adus tehnicianul la lot neridicându-se la valoarea celor pe care i-au înlocuit. Iar peste campionii care au rămas în echipă au mai trecut patru ani şi mulţi dintre ei sunt trecuţi de „borna" 30.

Fără jucători fantezişti în echipă precum Del Piero, Totti sau Cassano, Italia de astăzi pare mai degrabă o candidată la titul „dezamăgirea Mondialului", lucru susţinut chiar şi de o parte a presei din Peninsulă.

Naţionala Paraguayului s-a dus în Africa de Sud cu gânduri mari. „Respectăm Italia, dar vrem să o batem", a spus selecţionerul Gerardo Martino. La italieni, era incert înaintea acestei partide mijlocaşul Daniele De Rossi, dar în cele din urmă acesta a fost recuperat şi va juca.

 

„Portocala mecanică“ debutează la Johannesburg

 

Olanda, una dintre naţionalele valoroase de la Mondialul sud-african, dar prea puţin băgată în seamă de mass-media, va debuta astăzi (14.30) în competiţie la Johannesburg, unde va întâlni naţionala Danemarcei, în cadrul Grupei E. Selecţionerul Bert Van Marvijk a pierdut una dintre piesele de bază ale sale înaintea acestei întâlniri, pe Arjen Robben, care ar putea totuşi apărea pe teren la ultimele două meciuri din grupă. „Am obţinut rezultate foarte bune în ultimele trei amicale jucate înaintea Cupei Mondiale (2-1 cu Mexic, 4-1 cu Ghana şi 6-1 cu Ungaria – n.r.), suntem în formă. Dar întâlnim un adversar puternic, cu jucători valoroşi. Mulţi spun că Tomasson e bătrân, dar are experienţă şi poate fi periculos", a spus selecţionerul Olandei, Van Marvijk, care, printre altele, a interzis spectatorilor care asistă la antrenamentele echipei să mai folosească faimoasa trompetă vuvuzela. Instrumentul cu pricina pare să nu-l deranjeze deloc pe selecţionerul Danemarcei, Morten Olsen: „Vuvuzela? Nu mă va deranja. E de ajuns doar să-mi deconectez aparatul auditiv şi voi fi atent sută la sută la jocul băieţilor mei".

Tot astăzi, în Grupa E, de la ora 17.00, „leii neîmblânziţi" ai Camerunului vor întâlni Japonia, pe stadionul din Bloemfontein. Selecţionerul africanilor, Paul Le Guen, i-a exclus din primul unsprezece pentru acest meci pe mijlocaşul lui Arsenal Londra, Alexandre Song, şi pe portarul Idris Kameni. „După trei săptămâni de antrenamente m-am edificat asupra formaţiei de start. Song va fi rezervă, asta nu înseamnă că el nu este un bun jucător", a spus Le Guen. În poartă, în locul lui Kameni va fi folosit probabil Hamidou Souleymanou (36 de ani).

Rezultatele Mondialului din Africa de Sud

Iată rezultatele înregistrate până acum la Cupa Mondială: Grupa A: Africa de Sud – Mexic 1-1 (Tshabalala ‘55 / Marquez ‘79), Franţa – Uruguay 0-0; Grupa B: Coreea de Sud – Grecia 2-0 (Lee ‘7, Ji Sung Park ‘52), Argentina – Nigeria 1-0 (Heinze ‘6). Grupa C: Anglia – SUA 1-1 (Gerrard ‘4 / Dempsey ‘40).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS