18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIrimescu: Pe lângă tineri, ai nevoie şi de „bătrâni“

Irimescu: Pe lângă tineri, ai nevoie şi de „bătrâni“

Vorbind despre Universitatea actuală, Mircea Irimescu, fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, a spus că talentata echipă tânără a alb-albaştrilor ar fi avut nevoie şi de câţiva jucători cu experienţă.

 

– Ce face un antrenor şomer de lux?

– Mai nimic, pe acasă, evit căldura. Încotro? Nu pot să ofer acum un răspuns, deoarece nu ştiu ce voi face în viitorul sezon. Sunt în echipă cu Sorin Cîrţu, să vedem…

– Ca fost mare fotbalist al Craiovei Maxima, inevitabil te întreb despre Universitatea…

– Nu pot să vorbesc despre chestiuni la care nu am fost părtaş. În afară de faptul că subiectul Universităţii este delicat şi orice părere ar putea fi răstălmăcită. Ce pot să spun despre Ştiinţa este ceea s-a văzut, de fapt, cu ochiul liber deoarece meciurile au fost televizate. Craiova a avut în acest sezon o echipă tânără, fără mare experienţă competiţională. Şi în fotbal trebuie să ai alături de cei tineri şi pe unii mai „bătrâni", adică cu experienţă în fotbal. Jocul de fotbal nu este aşa simplu cum le pare unora. Echipa Craiovei a avut parte şi de ghinioane, de arbitraje potrivnice, de accidentări, iar toate astea adunate au dus la o situaţie destul de critică în finalul sezonului. Echipa este talentată, s-a dat o şansă multor tineri, iar asta a contat pentru mulţi. Nu am vorbit cu nimeni din staff-ul Craiovei, nici cu jucătorii, dar cred că schimbările destul de dese de antrenori nu au făcut bine. Eu nu critic nimic, sunt doar opinii.

 

„Ştiinţa ar fi trebuit
să joace pe «Ion Oblemenco»“

 

– Şi care-i opinia ta referitor la faptul că meciurile de acasă se dispută la Turnu Severin?

– Este nefiresc, dar iarăşi vă spun că nu-i problema mea! Am citit că au fost nişte neînţelegeri între Primăria Craiovei şi club, nişte datorii ş.a.m.d. Părerea mea este că Ştiinţa ar fi trebuit să joace pe „Ion Oblemenco". Asta-i evident pentru toţi cei care cunosc istoria acestui simbol alb-albastru.

– Şi toate adunate au dus la un obiectiv ruşinos pentru Universitatea, salvarea de la retrogradare!

– Nu sunt răutăcios, dar – referitor la acest subiect – fac o paranteză şi vă răspund indirect la întrebare. Am fost surprins că imediat după ultima etapă de campionat unii de la Universitatea, nu dau nume, au sărbătorit evitarea retrogradării! Şi-au pus imnul Craiovei şi au făcut un eveniment din această „performanţă". Ce vremuri!

 

„Viitorul lui Paul depinde numai de el“

 

– Aş vrea să vorbim despre retrogradarea echipei unde ai fost antrenor, Pandurii. Ce s-a întâmplat?

– Iarăşi subiect delicat, nu sunt eu în măsură să cataloghez situaţia de acolo, ar părea că sunt subiectiv. Am început bine, au apărut apoi diverse probleme, discuţii neprincipiale… Deşi fenomenul fotbal este, cum spuneam, dificil, fiecare îşi dădea cu părerea la Pandurii. Lui Sorin nu i-au convenit anumite lucruri şi s-a ajuns la un divorţ de echipă al lui Cîrţu, apoi la o rechemare. Îţi trebuie însă valoare şi ambiţie pentru e reuşi să câştigi un meci. Nu am reuşit să salvăm corabia, era deja destul de mult „înecată"… Nu pot intra în detalii.

– Ce zici de fiul tău Paul, titular la Gaz Metan CFR Craiova?

– N-aş zice nici de el nimic, e viaţa lui şi nu vreau să mă amestec. Şi-a căpătat, pe talentul şi munca lui, un loc de titular în echipă. Viitorul lui depinde numai de el.

– Când va face pasul la Universitatea, să-ţi calce pe urme?

– Nu ştiu, n-are o asemenea ofertă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII