9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel Badea: A fost o perioadă dură între Mititelu şi primărie

Pavel Badea: A fost o perioadă dură între Mititelu şi primărie

Fost campion cu Ştiinţa în 1991, „Bădiţă“ afirmă că în relaţia dintre Consiliul Local Craiova şi finanţatorul Universităţii a fost o perioadă tensionată, care a dus la pierderi din partea ambelor părţi. Badea (foto) împlineşte astăzi 43 de ani.

 

– Te-ai retras din fotbal, preferând alte sporturi şi politica. De ce?

– Cel mai frumos în viaţă este să faci ceea ce îţi place. Este adevărat că îmi plăcea foarte mult să fiu în fotbal atunci când am fost jucător. Când am văzut însă ce înseamnă viaţă în fotbal după momentul jucător, mi-am dat seama că acea promiscuitate şi decadenţă – care există în fotbalul românesc – nu este ceea ce îmi doresc eu.

– Ca fost jucător, antrenor, preşedinte la Universitatea, iar în prezent consilier la Primăria Craiova, cum ai caracteriza acest sezon, 2009/2010, al Ştiinţei?

– Unul nereuşit. Universitatea şi-a propus, ca obiectiv, accederea în cupele europene, dar a sfârşit prin a lupta pentru evitarea retrogradării.

 

„Nu sunt de acord să se joace la Turnu Severin“

 

– În acest sezon a fost o dispută între club şi primărie, iar finanţatorul Universităţii a decis ca echipa alb-albastră să dispute meciurile la Turnu Severin. Cum priveşti lucrurile din acest punct de vedere?

– Consider că a fost o perioadă dură în ceea ce priveşte relaţia dintre Consiliul Local Craiova, mai exact spus, dintre primar şi echipa de fotbal. Subliniez, o perioadă dură, care a dus la pierderi din partea ambelor părţi.

– Cine crezi că a greşit?

– Nu sunt eu în măsură să acuz pe cineva sau să vorbesc despre greşeala cuiva anume. Nu este problema mea. Eu doar am constatat că echipa Universitatea nu a mai jucat la Craiova. Cei care urmăresc cu atenţie fotbalul au o părere formată, pe care nu pot să le-o infirm sau, mă rog, să le-o confirm.

– Ţarălungă spunea că ar trebui ca toţi foştii mari jucători ai Ştiinţei să-l determine pe finanţatorul Mititelu să readucă echipa acasă. Primăria Craiova ar putea să facă ceva în acest sens?

– Universitatea Craiova este o echipă privată. Este a domnului Mititelu, iar dânsul a luat decizia ca meciurile de acasă să se dispute la Turnu Severin. Nu sunt de acord cu această decizie. Nu aş fi însă în stare să mă duc şi să-l implor în genunchi pe domnul Mititelu să revină acasă! Probabil că sunt mai orgolios…

 

„Ca să revină în Craiova, Mititelu trebuie să-şi achite datoriile“

 

– Repet ultima parte a întrebării, Primăria Craiova ar putea face ceva astfel încât Universitatea să revină pe „Ion Oblemenco"?

– Primăria reprezintă comunitatea, adică pe noi, şi trebuie să se respecte legile. Dacă domnul Mititelu doreşte să revină cu Universitatea la Craiova, sunt sigur că aceia care sunt în prezent în consiliul local şi cel care ţine loc de primar doresc să reprimească echipa la Craiova. Ar trebui, deci, îndeplinite două condiţii importante. Prima: Mititelu să vrea să revină la Craiova. A doua este arhicunoscută: Mititelu
să-şi plătească redevenţa pe care o are către Primăria Craiova. Aşa spune legea. Aşa e normal ca datoriile să fie plătite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII