21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor locul celor de la Târgu Mureş în Liga I

Pandurii vor locul celor de la Târgu Mureş în Liga I

Gorjenii contestă dreptul de promovare în Liga I a echipei ardelene şi cer reexaminarea dosarului de licenţiere în baza căruia gruparea mureşeană a primit licenţa de club profesionist.

 

Chiar dacă au retrogradat în liga secundă, gorjenii mai trag mici speranţe să continue în Liga I. Oficialii clubului Pandurii au reclamat la FRF faptul că FCM Târgu Mureş nu ar îndeplini condiţiile de a evolua în Liga I şi cer Direcţiei Licenţe şi Afilieri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să verifice situaţia juridică a grupării mureşene, data la care a obţinut personalitatea juridică şi data de la care acest club a fost afiliat la FRF. „Speranţa noastră se leagă de situaţia juridică a clubului FCM Târgu Mureş, care se pare că ar avea probleme cu promovarea. Noi am depus un memoriu la FRF, la Comisia de Licenţiere, şi în urma acestui răspuns vom şti exact unde ne aflăm. Am solicitat Comisiei de Licenţiere să verifice calitatea de membru asociat a clubului FCM Târgu Mureş", a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu (foto).

Conform articolului 11, paragraful doi, din Regulamentul Naţional privind Licenţierea Cluburilor, solicitantul de licenţă trebuie să deţină calitatea de membru afiliat la FRF de cel puţin trei ani, pe când FCM Târgu Mureş s-a înfiinţat în 2008, an în care automat clubul s-a afiliat la FRF după preluarea locului de Liga a II-a de la Unirea Sânnicolau Mare. „Cluburile afiliate la FRF trebuie să aibă cel puţin trei ani de când sunt afiliate la federaţie, dar Târgu Mureş este doar de doi ani. Cei de la Târgu Mureş spun că au făcut o cesiune cu Unirea Sânnicolau Mare, de la care au luat locul. Am depus memoriu şi aşteptăm răspunsul celor de la FRF", a mai spus Pârvulescu.

Zilele următoare, CS Pandurii aşteaptă un răspuns oficial din partea FRF, iar în cazul în care FCM Târgu Mureş nu îndeplineşte această prevedere regulamentară, solicită Direcţiei de Licenţe şi Afilieri să retragă licenţa clubului FCM Târgu Mureş.

Dacă FCM Târgu Mureş, echipă deja promovată în Liga I, va rămâne fără licenţă, Pandurii Târgu Jiu va fi echipa care va beneficia, continuând să evolueze în Liga I. „În două-trei zile avem răspunsul. Eu cred că 99% trebuie să ne gândim la proiectul pentru Divizia B. Avem doar o şansă teoretică, atât", a mai declarat Pârvulescu.

Directorul executiv al mureşenilor, Aurelian Băbuţan, susţine că echipa sa întruneşte toate condiţiile pentru a evolua în Liga I. „Noi am promovat pe teren şi întrunim condiţiile impuse de FRF. Ştiu că Pandurii a retrogradat, dar ei sunt specialişti în salvări de acest fel. Mai multe nu vreau să comentez", a declarat Aurelian Băbuţan pentru gsp.ro.

 

„Scheletul“ rămâne

 

Cum şansele de a rămâne în Liga I sunt firave, cei de la Pandurii Târgu Jiu gândesc reconstrucţia echipei în liga secundă astfel încât la finalul sezonului 2010-2011 să-şi atingă obiectivul, promovarea. Gorjenii vor păstra un nucleu de circa zece jucători din actualul lot, ce va fi completat cu tineri de perspectivă. „Dacă plecăm de la zero, ne va fi greu să promovăm imediat, deci cel mai bine e să facem viitoarea echipă pe scheletul actualei trupe. O să existe o analiză şi cred că, dacă am păstra vreo zece jucători, atunci totul va fi bine. Cât despre transferuri, ne va fi foarte greu să aducem jucători de Liga 1 să joace în a doua divizie. Dar, sunt câţiva tineri care merită să fie încercaţi şi cu care cred că nu vom da greş. Repet, vreau să promovăm tineri. În plus, după şedinţa noastră de analiză o să vorbim şi cu jucătorii pe care îi avem acum în lot, iar pe aceia care nu vor să continuie cu noi îi aşteptăm cu ofertele. Nu ţinem pe nimeni cu forţa, nu e corect", a mai afirmat Pârvulescu.

 

Motru sau Târgu Jiu?

 

Destinaţia echipei în campionatul viitor este alt punct important pe agenda de lucru a noului preşedinte al pandurilor. Deşi Marin Condescu afirma că echipa va evolua tot sezonul viitor la Motru pentru a permite refacerea suprafeţei de joc a „Municipalului", lucrurile nu mai sunt aşa sigure. „Deocamdată, este prea devreme să vorbesc despre stadionul unde vom juca în campionat. Pentru noi este important şi acest aspect, chiar foarte important în condiţiile în care vrem să promovăm. O să vorbesc şi eu cu domnul Condescu săptămâna viitoare şi stabilim totul atunci. Poate jucăm turul la Târgu Jiu şi din retur la Motru. Repet, acum nu ştiu exact ce vom face", a mai spus Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII