21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Balaci: „Nu mă mai interesează Universitatea Craiova“

Ilie Balaci: „Nu mă mai interesează Universitatea Craiova“

Prezent în Craiova, Ilie Balaci a declarat că nu va mai accepta niciodată să lucreze la Ştiinţa.

 

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Ilie Balaci, este în aceste zile la Craiova, participând ca invitat de onoare la o întrecere ce-i poartă numele. Cupa „Ilie Balaci", ediţia a IV-a, va avea loc astăzi la Şcoala Nr. 1 „Obedeanu". „Abia aştept să mă bucur alături de copii la goluri. Îmi aduc aminte cu drag de anii petrecuţi la Şcoala «Obedeanu». Aici am învăţat carte, dar şi să joc fotbal. Am fost coleg cu Victor Piţurcă, fraţii Boldici, fraţii Călin. Această şcoală a dat nu doar profesori şi doctori cu nume, ci şi sportivi mari. Stăteam mereu în banca a doua sau a treia, obligatoriu lângă o fată, şi nu aveam nevoie de fiţuici sau telefon mobil ca să copiez şi mă descurcam destul de bine la carte, cataloagele există şi se poate vedea asta. Jucam fotbal mereu, chiar şi cu profesorul de română. Odată mi-am uitat haina pe teren, a trebuit să dau ceva explicaţii acasă", şi-a amintit Balaci, în cadrul unei conferinţe de presă.

La întâlnire au mai participat Ionel Nedelcu, director la Şcoala „Obedeanu", Olguţa Vancea, profesor de sport la aceeaşi instituţie, şi Milu Mihai, inspector la DJS Dolj.

 

Ştefănescu atacă

 

Întrebat despre viitorul Universităţii şi dacă ar fi tentat să preia echipa din Bănie, Ilie Balaci a răspuns tranşant. „Nici acum, şi niciodată, Ilie Balaci nu va mai antrena la Universitatea Craiova. Nu mă mai interesează Universitatea sub nici o formă, nici ca antrenor, nici ca bagajist sau magaziner", a spus Balaci. Acesta a combătut numirea unor antrenori precum Filipovici sau Conceicao la cârma Ştiinţei, întrebându-se retoric: „Ce performanţe au avut aceştia în ultimul sezon?". Dacă Ilie Balaci nu a vrut să intre prea mult în amănunte, în schimb oamenii de fotbal susţin că „Prinţul" este supărat deoarece în retur Mititelu l-a rugat să se ocupe de pregătirea echipei, iar după meciul cu Ceahlăul, la care Eugen Trică, ginerele său, a fost antrenor principal, totul s-a năruit, în cele din urmă finanţatorul Ştiinţei alegând să-l instaleze manager pentru două etape pe Laurenţiu Reghecampf.

Mult mai vehement a fost Costică Ştefănescu, fostul căpitan al Craiovei Maxima, care l-a pus la colţ pe Mititelu. „Nu credeam că Universitatea va ajunge în asemenea hal! Toate se trag din cauza incompetenţei unui singur om, care a luat decizii doar după cum l-a tăiat capul. L-a dat afară pe Napoli cu patru etape înainte de final, când echipa era în grafic pentru Europa League, a schimbat în ultimul sezon o căruţă de antrenori şi a ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării. Poate că a venit timpul ca Mititelu să încerce să-şi recupereze investiţia, să vândă jucătorii şi să lase locul altuia. Brandul Universităţii e încă puternic, se vor găsi oameni potenţi financiar care să vrea să preia echipa", a spus Ştefănescu pentru GSP.

Cât priveşte numirea unui nou antrenor, sunt indicii care îl dau pe Fane Stoica la Ştiinţa, dar nu este exclus să apară surprize. Conform site-ului oficial, jucătorii Universităţii vor afla numele noului tehnician până pe 15 iunie, când este programată reunirea lotului, aceasta urmând să aibă loc la restaurantul de lângă sediul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII