7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoina nu e încântat de tragerea la sorţi

Voina nu e încântat de tragerea la sorţi

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în Grupa A la CE din decembrie, din care mai fac parte reprezentativele Spaniei, Danemarcei şi Serbiei, conform tragerii la sorţi, de sâmbătă, de la Odense (Danemarca). Selecţionerul Radu Voina nu a fost prea încântat la aflarea adversarelor, afirmând că nu există favorită. „La nivelul acesta nu mai contează puterea adversarelor, ci felul în care luptăm noi cu fiecare. Eu zic că nu se pune problema de o favorită în grupa noastră şi consider că toate grupele sunt echilibrate. Să nu uităm că un campionat european este cel mai puternic din lume şi va conta enorm forma fiecărei echipe în fiecare zi“, a spus Voina pentru Mediafax.
Iată şi componenţa celorlalte trei grupe ale CE din Danemarca şi Norvegia (7-19 decembrie): Grupa B – Muntenegru, Croaţia, Rusia, Islanda; Grupa C – Germania, Ucraina, Suedia, Olanda; Grupa D – Norvegia, Ungaria, Franţa, Slovenia.
Meciurile din faza grupelor la turneul final al CE din Danemarca şi Norvegia se vor juca în oraşele daneze Aalborg şi Aarhus (Grupele A şi B), respectiv în oraşele norvegiene Larvik şi Lillehammer (Grupele C şi D). După disputarea meciurilor din grupele preliminare, cele din grupele principale se vor desfăşura la Herning (Danemarca) şi Lillehammer (Norvegia), iar semifinalele, meciurile de configurare a clasamentului şi finalele, din nou la Herning. La ultima ediţie a CE, în 2008, naţionala României a ocupat locul cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS