11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii activează planul „B“

Pandurii activează planul „B“

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că toate echipele din Liga I, cu excepţia Unirii Alba Iulia, au obţinut licenţa de club profesionist pentru sezonul 2010-2011, spulberând astfel speranţele pandurilor de a continua în primul eşalon.

 

Pandurii Târgu Jiu trăgea nădejde că ar putea rămâne în Liga I pe criteriu administrativ, însă aşteptările au fost zadarnice. Comisia de Licenţieri din cadrul FRF a anunţat ieri că toate echipele din Liga I, cu excepţia ultimei clasate, Unirea Alba Iulia, au obţinut licenţa de club profesionist pentru sezonul 2010-2011. Iniţial, şi Poli Iaşi a avut probleme, dar Comisia de Apel a decis ca aceasta să primească totuşi licenţa. Din moment ce Unirea era deja retrogradată, ierarhia de la finalul sezonului 2009-2010 a Ligii I nu va suferi modificări, astfel că Pandurii se va alinia din toamnă la startul Ligii a II-a. Vestea nu i-a surprins prea tare pe oficialii olteni. „Nu ştiam 100% dacă este vreo echipă din primele 14 care nu a primit licenţa. Dar erau maximum 1% speranţe să mai rămânem în Liga I. Nu înţeleg de ce a trebuit să fie atâta secretomanie în jurul acestui anunţ. Dacă tot au obţinut licenţa toate echipele din Liga I, de ce trebuia să fie secret că cele două aveau probleme, pentru că oricum nu le mai afecta pentru că au retrogradat?!", a reacţionat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu. Şi totuşi, pandurii mai au o mică şansă de a rămâne la masa bogaţilor. „Şi dacă nu ia licenţa una de B, tot noi intrăm. Există o posibilitate. Nu spun că am speranţe în această variantă, dar e o soluţie", a mai declarat Condescu.

Astăzi se anunţă care dintre echipele din liga secundă ce vor promova în „A" deţin licenţă pentru prima ligă şi tot astăzi este ultima zi când cluburile din Liga a II-a care nu au primit licenţă mai pot depune apel. Dacă se depune apel, decizia va fi anunţată pe 11 iunie. Dacă o echipă dintre cele care promovează nu are licenţă, cei care rămân în prima ligă sunt Pandurii.

 

„În două zile anunţăm antrenorul“

 

Resemnaţi cu gândul retrogradării, oficialii clubului Pandurii vor demara imediat planul pentru liga secundă şi în două zile vor anunţa şi noul tehnician care are ca obiectiv promovarea. Gorjenii negociază cu doi antrenori români şi unul străin, dar şi cu preparatori fizici români şi străini. „Noi dăm drumul la programul pentru Liga a II-a pe care l-am stabilit, iar în maximum două zile vom numi şi noul antrenor. Avem doi tehnicieni români şi unul străin cu care discutăm acum şi vom avea tot atâtea variante de preparatori fizici români şi străini. Luăm antrenori care vin la muncă şi nu mai facem greşeala să lăsăm antrenorii să ne aducă jucători. Le dăm lotul pe care îl avem la dispoziţie şi ei să facă echipa. Obiectivul nostru va fi să promovăm într-un an, dar cu foarte mulţi jucători de la Pandurii II în lot, Pleaşcă, Rada, Deaconu sau Tătaru şi alţii", a declarat Marin Condescu. O opţiune pentru Pandurii Târgu Jiu este Ionuţ Popa, care este hotărât se se despartă de UTA, dar şi tehnicianul Petrolului, Vivi Răchită. „Nu confirm nici o variantă. Ionuţ Popa nu antrenează la Divizia B", a comentat Condescu.

 

Păcurar, 450.000 de euro

 

Fiind certă retrogradarea, mai mulţi jucători de la Pandurii vor părăsi gruparea gorjeană. Stanca şi Păcurar (foto) sunt liberi să-şi găsească echipe, preţul ultimului fiind de 450.000 de euro. „Toţi jucătorii care au retrogradat cu echipa vor fi puşi pe lista de transfer şi renegociem contractele cu cei care rămân. Dacă îşi vor găsi echipe, vom negocia un eventual transfer. Păcurar are 450.000 de euro clauza de reziliere a contractului şi poate să scape uşor. Dacă va fi bine pentru el şi va fi mulţumit, unde îşi va găsi echipă ne vom da acordul să fie transferat. Dacă are ofertă, de ce să nu-l lăsăm să plece? Nu-l ţinem aici cu forţa. Stanca va pleca să joace în Liga I pentru că are şanse să ajungă la naţională în condiţiile acestei crize de portari", a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS