5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii o vor pe Dinamo în Divizia B

Craiovenii o vor pe Dinamo în Divizia B

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut două victorii, pe teren propriu, în faţa celor de la Dinamo Bucureşti, şi au egalat situaţia în disputa pentru evitarea retrogradării. Meciul decisiv va avea loc duminică, la Bucureşti.

 

Baschetbaliştii craioveni nu au vrut să suporte umilinţa de a retrograda în Divizia B, iar „călăul" să fie echipa Dinamo Bucureşti. Formaţia bucureşteană venea în Bănie liniştită, deoarece conducea cu scorul de 2-0 după primele confruntări. Numai că jucătorii craioveni s-au mobilizat exemplar şi au obţinut două victorii spectaculoase, sâmbătă şi duminică, chiar dacă în ambele dispute din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu" jucau cu sabia deasupra capului. Scorul general a devenit 2-2, iar partida decisivă, care va stabili echipa retrogradată, se va disputa duminică, la Bucureşti.

Meciuri interzise
cardiacilor

 

În jocul trei, „alb-albaştrii" s-au impus la o diferenţă de 3 puncte, scor 67-64 (16-12, 16-16, 19-18, 16-18). Cu un minut înainte de final, Dinamo conducea (scor 64-61). Au urmat două lovituri libere transformate de Bryan McCculough şi altele două ratate de bucureşteni, prin Sokolov, oltenii apropiindu-se la un punct de adversari. Milicic a reuşit o aruncare de 3 puncte, SCM-U trecând în avantaj, scor 66-64. În ultimele 24 de secunde din joc, Markovic de la Dinamo a ratat o aruncare de la distanţă, apoi craiovenii au obţinut un fault. Ultimul punct al partidei a fost înscris de McCculough, dar ultimul atac l-au avut bucureştenii. Spectatorii au încremenit la aruncarea de 3 puncte a lui Claudiu Fometescu, dar jucătorul de 37 de ani, născut la Târgu Jiu, a ratat şi nu a reuşit să ducă meciul în prelungiri. Pentru SCM-U au evoluat în acest joc: Harvey (13p, 7 recuperări, 3 capace), Milicic (11p), Lăpădat (2p), Albu (9p), McCculough (10p, 5 pase decisive), Pacioga (2p), Şenai (6), Bassett (5p), Dragovic (9p).

Partida a patra, programată duminică seară, a fost şi mai dramatică, SCM-U impunându-se la o diferenţă de un singur punct, scor 65-64 (23–20 11–13, 15-16, 16-15). În penultimul minut de joc, Dinamo conducea cu
64-61, dar după time-out-ul cerut de antrenorul craiovenilor Zeljko Zecevic, gazdele au revenit în joc. Mai întâi, McCculough a redus diferenţa la un singur punct, iar Elvis Lepădat a reuşit coşul vieţii, care a adus victoria Craiovei. La fel ca în partida precedentă, formaţia din Capitală a avut şansa ultimei aruncări, dar Trevor Harvey l-a blocat cu un capac pe Markovic, stârnind isterie în sală.

 

Zecevic, impresionat de atmosfera din tribune

 

În cele două partide, baschetbaliştii craioveni s-au autodepăşit, fiind purtaţi spre victorie de o sală arhiplină. Antrenorul Zeljko Zecevic a fost „dirijorul" tribunei, la fiecare time-out cerându-le spectatorilor să-şi încurajeze şi mai mult favoriţii. La finalul partidei a patra, jucătorii de la SCM-U au încins hora bucuriei, iar Zecevic a luat un steag al Serbiei şi a urcat în tribune, unde s-a îmbrăţişat cu fanii. „Am făcut eforturi mari să ajungem să disputăm meciul cinci, decisiv. Meciul patru a fost câştigat de suporteri, care au creat o atmosferă extraordinară. S-a creat o relaţie specială între mine, jucători şi public. Spectatorii au observat că jucătorii dau totul pe teren, au evoluat cu sufletul şi au reacţionat. Mizăm pe aportul publicului şi în meciul din Bucureşti. Până atunci sperăm ca Bassett, care a fost sufletul echipei în cele două dispute, să se recupereze şi mai mult", a spus Zecevic. Acesta a mizat duminică pe jucătorii: Milicic (6p), Trevor (14p, 6 recuperări, 1 capac), Lăpădat (2p, 5 recuperări), Dragovic (19p), McCculough (19p, 5 pase decisive), Albu (4 recuperări), Pacioga, Şenai (2) şi Bassett (3). Trebuie menţionat că Bassett, încă nerefăcut după accidentare, a fost „vânat" de jucătorii dinamovişti, care de câteva ori l-au lovit la piciorul drept, cel la care a suferit o entorsă de gradul 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS