22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Gură de oxigen

Pandurii Târgu Jiu 1
FC Braşov               0

Stadion „Municipal“, spectatori 3.500.
A marcat: Hidişan ’77 (p).
Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi (’46, Hidişan), Murgan, Vranjes, Orac (’53, Lazic) – Raskovic (’73, Kamara), Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
FC Braşov: Mincă – Rui Duarte, Nuno Diogo, Oros, Ezequias – C. Munteanu, Cristescu (’78, Ilyes), N. Grigore, Roman – Sburlea (’67, Savic), Zaharia. Antrenor: Viorel Moldovan.
Cartonaşe galbene: Hidişan, Popete, Lazic / Oros, Cristescu, Rui Duarte, Zaharia.
Au arbitrat: P. Unimatan – Oct. Şovre, G. Szabo.

Pandurii a obţinut prima victorie din retur printr-un gol marcat de Hidişan dintr-un penalti contestat. 

După mai bine de patru luni, pandurii au trăit din nou euforia succesului, deşi prestaţia din teren a lăsat mult de dorit. Copleşiţi de importanţa jocului, gorjenii nu s-au văzut în prima parte, dar nici FC Braşov nu s-a omorât cu firea la Târgu Jiu. Chiar şi aşa, oaspeţii şi-au impus jocul şi au trecut de două ori pe lângă gol. Zaharia a ratat cu puţin lobul de la marginea careului (‘10) şi Roman l-a pus la grea încercare pe Mingote, lusitanul reuşind să respingă în corner (‘30). Gazdele au aruncat în startul partidei cu mingi în tribune, nu şi spre poarta lui Mincă, deranjat abia în minutul 43 de lovitura de cap anemică a lui Martinovic. Tragedia din teren a continuat şi după pauză. Sburlea, reluare cu capul puţin pe lângă poartă (‘49), dar mai ales C. Munteanu, şut puternic din colţul careului mic, respins incredibil şi cu ajutorul barei de Mingote (‘61) puteau îngropa definitiv speranţele oltenilor, însă şansa s-a întors de partea celor slabi. Inspirat, „Sorinaccio“ l-a introdus în teren pe Kamara şi ivorianul a scos penalti la prima atingere de balon. Hidişan a trimis imparabil, sub bară, aruncând în aer tribunele de la Târgu Jiu pentru prima dată în retur (‘77). Stromajer putea încheia conturile în minutul 84, dar nu l-a bătut pe Mincă în două rânduri din câţiva metri. FC Braşov a atacat şi cu portarul Mincă în minutele de final!

Clinciuri între tehnicieni

Tensiunea şi-a spus cuvântul în minutele de prelungire ale meciului când Moldovan şi Cîrţu şi-au aruncat cuvinte grele. „Eu înţeleg că e nervos, că e sub presiune, dar m-a jignit şi mi-a adresat nişte cuvinte care au făcut să-mi sară şi mie ţandăra“, a comentat Moldovan incidentul, potolit cu greu de staff-urile celor doi. Cîrţu şi-a cerut scuze la final, regretând dialogul purtat cu fostul său elev: „Sunt mai coleric, mai nervos. Are scuzele mele dacă s-a simţit ofensat. Chiar dacă ele vin de la un antrenor mai experimentat, cu părul alb. Mi-a fost jucător şi la lotul naţional de tineret, sper să le primească, dacă nu, n-am ce face. Ăsta sunt eu!“.

Cîrţu: Cu şansă

Tehnicianul Pandurilor recunoaşte că FC Braşov a fost echipa mai bună: „Am suferit mult. Am întâlnit o echipă care a jucat bine. Trei sferturi din meci au jucat mai bine ca noi. Bine că am dat şi golul ăsta! A venit pe fondul unui joc slab. Trebuie să fim realişti, am câştigat cu şansă. Bine că au venit trei puncte… Am jucat altădată mai bine şi am luat un punct“. Viorel Moldovan consideră rezultatul nemeritat şi pune înfrângerea echipei sale pe seama unei decizii eronate a centralului Unimatan: „Am bătut drumul degeaba şi am făcut cheltuieli clubului într-o situaţie dificilă. Sunt dezamăgit de acest arbitru. O dată a tuşit băiatul ăla în careu şi arbitrul a dat penalti. Au fost decizii de arbitraj aiurea, aberante. Rezultatul a fost total injust“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS