22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Eşec usturător

Universitatea Craiova 1
Unirea Urziceni            4

Stadion „Municipal“ Turnu Severin, spectatori 10.000.
Au marcat: Gîngioveanu (‘75) /Bilaşco (‘8), Rusescu (‘70), Pădureţu (81), Semedo (‘88).
Universitatea Craiova: Merlier – Buleică, R. Barbu, V. Găman, Bălace – Prepeliţă, Paunovic (‘46, M. Costea), Bărboianu, Firţulescu (‘58, Gîngioveanu) – Al. Piţurcă (‘68, C. Crăciun), Dina. Antrenor: Mark Wotte.
Unirea Urziceni: C. Grigore – Maftei, Galamaz, Mehmedovici, Bordeanu – L. Marinescu (‘58, Semedo), I. Apostol, S. Paraschiv, S. Frunză (‘70, Pădureţu) – Onofraş (‘56, Rusescu), Bilaşco. Antrenor: Roni Levi.
Cartonaşe galbene: Piţurcă, / S. Paraschiv, Bilaşco, Crăciun.
Au arbitrat: R. Petrescu – Ed. Dumitrescu, Ad. Vidan.

Tinerii jucători olteni n-au rezistat în faţa tăvălugului campioanei en-titre şi Universitatea a cedat acasă, cu un scor sever, absenţele din gruparea Ştiinţei resimţindu-se. În schimb, Gîngioveanu a înscris cel mai frumos gol al meciului.

După ce vineri seară, în aplauzele a peste 10.000 de fani din Turnu Severin, jucătorii Universităţii s-au dat în spectacol (în sensul bun al cuvântului) cântând alături de inegalabilul Cristi Minculescu imnul clubului din Bănie, ieri, aceiaşi jucători olteni au încercat să facă spectacol şi pe terenul de joc al „Municipalului“ din Severin, chiar de Zilele oraşului de la Dunăre, dar meciul a debutat cu stângul pentru Ştiinţa. Oltenii au resimţit din primele minute absenţa axului central Lung – Iliev – Dilevski şi în minutul 8 Unirea a deschis scorul: în urma unei centrări a internaţionalului Apostol, Bilaşco a trimis cu capul, nestingherit, din şapte metri, în plasă, 0-1. Meciul are ritm: Piţurcă, ajuns aproape de poarta Unirii, a trimis înapoi spre Dina, acesta cade, în careu, între doi apărători (Mititelu a afirmat că ar fi fost penalti), mingea curge spre Firţulescu, al cărui şut, de la 11 metri, a fost respins salvator de C. Grigore (‘14). La cealaltă poartă, Bilaşco a fost aproape de „dublă“, dar ialomiţeanul nu a nimerit spaţiul porţii (‘18). Jocul se echilibrează, dar tot oaspeţii îşi creează două oportunităţi de a mişca tabela de marcaj, prin Onofraş (‘32) şi Bilaşco (‘34). Până la pauză, replica Universitaţii a fost palidă, doar Prepeliţă a avut o ocazie, dar, din mijlocul careului, nu a reuşit să trimită balonul spre spaţiul porţii lui Grigore (‘44).

„Gaşca nebună“ din Bănie, neputincioasă

La reluare, putea fi 0-2: fost jucător la Craiova, Sorin Frunză a trecut destul de uşor de apărătorii Universităţii, inclusiv de Merlier, dar a şutat în plasa laterală a porţii gazdelor (‘48). Oltenii, cu Mihai Costea şi Gîngioveanu în teren, domină această parte a meciului, însă nu reuşesc să fructifice ocaziile avute, printre care o lovitură de cap a lui Dina (‘63, pe lângă spaţiul porţii). Pragmatici, campionii en-titre profită de lipsa de experienţă a noii „găşti nebune“: Apostol a pasat lui Semedo şi acesta a trimis în faţa porţii pentru Rusescu, care a înscris, 0-2 (‘70). Meciul este spectaculos, iar Gîngioveanu îşi arată măiestria, trimiţând senzaţional, dintr-o lovitură liberă, direct la viclu, un eurogol, 1-2 (‘75). Cu nouă minute înainte de final, inepuizabilul Semedo a trimis lui Rusescu, acesta a pasat lui Pădureţu, care l-a executat pe Merlier de la 16 metri, 1-3. Semedo, cel mai bun de pe teren, face spectacol: lob peste Merlier şi 1-4 (‘88). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII