11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni, opt medalii

Spadasinii craioveni, opt medalii

Campionatul Naţional de spadă, tineret (sub 23 de ani), desfăşurat recent la Craiova, a reprezentat un succes pentru sportivii din Bănie, care au cucerit opt medalii (două de aur, două de argint şi patru de bronz). Cele două titluri naţionale au fost obţinute de sportivi de la CS Universitatea Craiova, Alin Mitrică (individual) şi echipa feminină, formată din Roxana Lazăr, Oana Drăcea, Raluca Sbârcea, Cristina Vasile, care a învins în finală pe ANEFS Bucureşti cu scorul de 45-32.

La masculin, individual, pe podium a mai urcat, Dorian Pârvan (CS Universitatea Craiova) – locul II, iar în finala de opt s-a mai calificat Daniel Nica, tot de la CS Universitatea), acesta încheind competiţia pe locul cinci. La echipe, formaţia a doua a Universităţii (Eugen Iliescu, Robert Sfârloagă, Bogdan Neagoe, Robert Chelaru) a terminat pe locul şase, LPS „Petrache Trişcu" 1 (Ionut Trandafirescu, Laurenţiu Ricuţă, Ştefăniţă Vâlceanu, Boris Bolboceanu) s-a clasat pe 7, iar LPS 2 Craiova – pe 8.

Întrecerea feminină individuală a fost câştigată de stelista Simona Deac, urmată pe podium de trei craiovence: Raluca Sbârcea (CS Universitatea) – argint, Andreea Cătălina (CSM) şi Alexandra Ionică-Cârstea (LPS „Petrache Trişcu") – ambele bronz. La echipe, în afară de aurul cucerit de CS Universitatea, a mai urcat pe podium şi LPS „Petrache Trişcu" (Alice Tudor, Andreea Cătălina, Diana Donoiu, Iulia Bisericaru, Alexandra Ionică-Cârstea) care a învins în disputa pentru medalia de bronz fetele de la CSM Craiova (Andreea Cătălina, Adelina Popa, Marina Tiţa) la limită, scor 42-41. În urma rezultatelor de la CN de tineret, trei sportivi craioveni, toţi de la CS Universitatea, Dragomir, Pârvan şi Lazăr, s-au calificat pentru Campionatul European de tineret.

Sportivii de la CSM Craiova sunt antrenaţi de Ionel Bărbosu, cei de la LPS „Petrache Trişcu" – de Radu Podeanu (masculin) şi Mădălina Mincu (feminin), iar de pregătirea spadasinilor de la CS Universitatea se ocupă Mircea Alecu (feminin) şi Dumitru Popescu (masculin).

După încheierea concursului din Bănie, trei dintre spadasinii de la CS Universitatea au plecat la Viena, unde au participat la Campionatele Internaţionale ale Austriei. Cei trei spadasini craioveni au reuşit să acapareze podiumul, după cum urmează: Alin Mitrică – locul I, Dorian Pârvan – locul II şi Liviu Dragomir – locul III. Sportivii au fost însoţiţi la Viena de către arbitrul internaţional Anghel Roco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU