21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportInvestiţiile la stadionul „Municipal“, în pericol

Investiţiile la stadionul „Municipal“, în pericol

Primarul din Târgu Jiu nu mai este dispus să investească în modernizarea stadionului „Municipal“, dacă Pandurii va retrograda.

 

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu, în parteneriat cu primăria, intenţiona ca la finalul acestui campionat să înceapă procesul de modernizare a „Municipalului", lucrările vizate fiind schimbarea suprafeţei de joc şi aducerea peluzelor mai aproape de teren, însă rezultatele slabe ale echipei au întârziat demararea acestor investiţii. Un timp s-a vehiculat mutarea echipei la Motru pentru ultimele etape ale acestui sezon, însă, în acest campionat, cu siguranţă nu va mai fi pusă în practică această idee. Edilul-şef al oraşului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, este precaut şi nu mai vrea să investească în stadion atâta timp cât salvarea de la retrogradare nu este certă. „Trebuie să vedem ce se întâmplă, să ne salvăm şi apoi împreună vom putea discuta şi despre modernizarea bazei. Dacă nu ne vom salva, nu are rost să mai investim în modernizare", a spus Cârciumaru. Primăria Târgu Jiu a început deja lucrările pentru construirea unui teren de fotbal la Preajba, localitate componentă a oraşului Târgu Jiu, dotat şi cu pistă de atletism, unde pandurii pot efectua antrenamentele.

 

„Trebuia adus Cîrţu mai repede“

 

Edilul Cârciumaru, prin intermediul Primăriei Târgu Jiu, unul dintre asociaţii clubului Pandurii, îşi asumă vina pentru parcursul slab al echipei din acest sezon. Una dintre greşelile pe care şi le impută este aducerea lui Liviu Ciobotariu şi, mai ales, debarcarea târzie a acestuia. „Suntem toţi dezamăgiţi, primar sau cetăţean al Târgu Jiului, pentru că s-a investit mult în baza sportivă şi susţinerea sportului. Pe ultima sută de metri trebuie să ne mobilizăm, să strângem rândurile în jurul echipei şi să ne salvăm. S-a greşit mult, atunci când s-a luat o decizie pripită prin aducerea lui Liviu Ciobotariu. Nu are nici experienţa şi nici calităţile pentru antrenor de prima ligă. Trebuie adus Sorin Cîrţu (foto) mai repede. Şi cu acest antrenor în tribună altele erau rezultatele la Pandurii", a declarat Cârciumaru.

 

Oraşul Târgu Jiu merită echipă în prima ligă

 

Salvarea de la retrogradare este încă posibilă, iar pentru a păstra Pandurii Târgu Jiu în Liga I toţi cei care iubesc fotbalul au datoria să dea o mână de ajutor. „Să ne implicăm pe ultima sută de metri toţi, conducere, antrenori, jucători şi spectatori, să fim lângă echipă. Împreună ne putem salva pentru că este păcat de baza sportivă, de atmosfera care există aici în jurul echipei. Suntem printre puţinele oraşe din ţară care avem în prima ligă fotbal, handbal şi baschet. Merită oraşul să aibă o echipă în prima ligă. Consider că pentru oamenii de aici şi baza sportivă, Târgu Jiu merită o echipă în prima ligă de fotbal. Avem 100% şanse să rămânem. E un obiectiv realist", a declarat primarul. Cârciumaru avertizează conducerea clubului ca pe viitor să fie mai atentă la transferuri, făcând referire, voalat, la uşurinţa cu care Pandurii s-au despărţit de Piţurcă, Iordache şi Vasilache. „Trebuie să facem mai mult pentru creşterea propriilor jucători şi să fim mai atenţi în ceea ce priveşte efectuarea transferurilor. Cred că trebuie schimbaţi unii jucători. Asta a simţit-o şi a văzut-o şi preşedintele Condescu. Trebuie să fim mai atenţi în ceea ce priveşte aducerea jucătorilor, dar şi acordul pe care îl dăm celor care pleacă", a afirmat Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII