29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii gorjeni şi clujeni s-au bătut pe teren

Baschetbaliştii gorjeni şi clujeni s-au bătut pe teren

Meciul doi al turului întâi al play-out-ului Diviziei A la baschet masculin, dintre Energia Rovinari şi Gladiator Cluj-Napoca, încheiat 120-71 (21-16, 30-18, 38-18, 31-19) în favoarea gorjenilor, a fost întrerupt minute bune, din cauza unei bătăi generale între jucătorii celor două formaţii.

 

Aparent fără miză, dată fiind diferenţa de valoare dintre cele două combatante, disputa dintre Energia Rovinari şi Gladiator Cluj-Napoca a degenerat în finalul sfertului doi, jucătorii celor două formaţii, cu preponderenţă cei americani, transformând terenul de joc în ring de K1. Când mai erau de jucat 3 minute şi 54 de secunde din sfertul doi, la scorul de 38-24 pentru Energia, o dispută între Apostol şi Levine s-a transformat rapid într-o bătaie generală, în care jucătorii au schimbat pumni şi picioare. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru ca spiritele să se calmeze. După minute bune de deliberare, arbitrii au decis să-i elimine pe Darby, Trim, Apostol şi Tyner de la Energia, respectiv Bishop, Freeman, Levine şi Dawson de la Gladiator. Acesta din urmă a început să-l fugărească prin sală pe unul dintre arbitri, în momentul în care cavalerul fluierului i-a cerut să părăsească sala. Numai intervenţia forţelor de ordine l-a calmat pe american, care, în cele din urmă, a fost evacuat din sală. Meciul s-a reluat, însă oaspeţii, cu opt jucători pe foaie, au fost nevoiţi să continue partida în doar patru oameni. Theo Evans şi-a retras pe bancă jucătorii cu experienţă, abordând meciul până la final cu juniorul Bratoloveanu în teren, acesta trecându-şi în cont 13 puncte. Ca şi în primul meci de la Târgu Jiu, toţi jucătorii gorjeni înscrişi pe foaie şi-au trecut numele pe tabela marcatorilor.

 

Clujenii declară forfait

 

Energia conduce cu 2-0 în confruntarea cu Gladiator din play-out şi mai are nevoie de o victorie pentru a-şi asigura locul în Divizia A şi pentru sezonul următor. Gladiator doreşte să renunţe să mai joace la Cluj în condiţiile în care jumătate dintre jucătorii săi vor fi suspendaţi în urma incidentelor.

„Din păcate, arbitrii au scăpat jocul de sub control înainte, spiritele s-au încins şi a fost suficient o scânteie şi lucrurile au răbufnit. Vom vedea ce sancţiuni vor fi. Eu aş vrea să nu se mai joace meciul de la Cluj. Pot să fac un forfait, pentru că nu am făcut nici unul anul acesta şi nu-i văd sensul meciului de la Cluj. Mai avem acasă vreo doi-trei jucători, să vedem cum scapă de la muncă, de la şcoală. Profesioniştii au ieşit afară. Federaţia trebuie să pună piciorul în prag. Dacă arbitrii erau stăpâni pe situaţie, nu se ajungea aici, dar ei sunt doar nişte păpuşi pe teren, marionete. Dacă jucătorii mei vor fi suspendaţi până la finalul sezonului, nu mai avem şanse de salvare", a declarat antrenorul oaspeţilor Bruno Roschnafsky.

 

Evans şi-a cerut scuze

 

Tehnicianul Energiei, Theo Evans, le-a cerut scuze celor care au asistat la bătaia din Sala Sporturilor din Târgu Jiu, învinovăţind arbitrii pentru izbucnirea scandalului. „Sunt bucuros că nu a fost nimeni rănit grav. Era datoria arbitrilor ca atunci când doi jucători se lovesc să intervină, dar nu şi-au făcut datoria. Îmi cer scuze faţă de familiile şi copiii care au fost la meci. Nu este un lucru obişnuit în baschet", a spus Evans, convins că suspendările vor fi dictate numai pentru sezonul în curs, nu şi pentru cel viitor. Americanul crede că finalul sezonului pentru Energia este aproape, Gladiator fiind ca şi eliminată din primul tur al play-out-ului. Rareş Apostol, cel care s-a bătut cu Levi Levine, generând scandalul, nu crede că federaţia are motive să-i suspende pe scandalagii, în condiţiile în care şi alte evenimente de acest gen au fost tratate cu blândeţe. „Totul a pornit de la o fază banală. Am pătruns, am fost lovit de amândoi apărătorii, l-am întrebat pe jucătorul american de ce joacă aşa dur, mi-a răspuns agresiv verbal, i-am răspuns şi eu la fel şi a degenerat totul într-o bătaie. Îmi pare rău că a ieşit aşa urât. Nu mă aştept la suspendare, pentru că au fost incidente mai grave şi la alte meciuri, Asesoft – Sibiu sau Timişoara – Rapid", a spus Apostol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS