13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Mulţumim, Paula!

ETO Gyor – Oltchim 25-25

Sala „Magvassy Mihaly Sportcsarnok“, spectatori: 2.800.

Gyor: Pallinger (10 intervenţii) – Amorim (6 goluri), Spiridon (5), Brădeanu (4), Gorbicz (3), Mravikova (3), Kovacsics (2), Verten (1), Hornyak (1). Antrenor: Csaba Konkoly.

Oltchim: Ungureanu (15) – Puşcaşu (5), Nechita (4), Stanca (4), Manea (3), Neagu (3), Gatzel (2), Vizitiu (2), Luca (1), Meiroşu (1), Lecuşanu. Antrenor: Radu Voina.

Evoluţia scorului: 3-3 (5), 6-4 (10), 8-6 (15), 10-10 (20), 13-12 (25), 14-15 (pauză), 15-17 (35), 18-17 (40), 20-18 (45), 21-22 (50), 22-24 (55), 25-25 (final).

Au arbitrat: Nordine Lazaar, Laurent Reveret (Franţa).

 

Paula Ungureanu a făcut minuni în poarta Oltchimului duminică seară, în Ungaria, ajutându-şi echipa să obţină o remiză extrem de importantă în manşa tur a semifinalei din Liga Campionilor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a remizat duminică, în deplasare, cu formaţia ungară ETO Gyor, scor 25-25 (15-14), în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor. Prin acest rezultat, elevele lui Radu Voina, care au fost la un pas să învingă în Ungaria, au luat o opţiune serioasă în privinţa calificării în finală, fiind greu de crezut că „galacticele“ nu vor câştiga meciul retur, programat duminică, de la ora 17.15, în Sala „Traian“, biletele puse în vânzare fiind deja epuizate.

Oltchim a început partida în defensivă, portarul Paula Ungureanu opunându-se excelent la trei atacuri consecutive ale campioanei Ungariei, care a dominat prima repriză a meciului, aflându-se în avantaj până în minutul 22, când Ada Nechita a reuşit să egaleze la 10. Finalul primei părţi a fost electrizant, paradele Paulei Ungureanu, coroborate cu o ripostă fermă a „galacticelor“, au făcut ca Oltchim să intre în avantaj la cabine graţie unei reuşite în ultimele secunde, semnată de Oana Manea. La reluare, dubla Iuliei Puşcaşu a dus formaţia olteană la trei goluri avantaj în minutul 34, dar soarta jocului nu era
pecetluită. În următoarele minute s-a mers cap la cap, Oltchim fiind avantajată de faptul că are un lot echilibrat valoric, în ciuda celor şapte absenţe pe care le-a avut în Ungaria. Româncele au fost mai proaspete fizic, dar nu şi psihic, acesta fiind motivul pentru care au irosit câştigarea partidei de la Gyor. „Galacticele“ au avut avantaj de două goluri în minutul 56, scor 22-24, dar nu au fost capabile să îl conserve, încheind la egalitate 25-25.

 

Gavrilescu: Rezultat perfect

 

Preşedintele formaţiei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, s-a declarat încântat de evoluţia elevelor lui Radu Voina, punctând faptul că rezultatul final a fost perfect. „Am spus înainte de meci că îmi doresc un egal, iar acest rezultat final este perfect. Fetele noastre au fost trup şi suflet, însă nu se concentrează cum trebuie în anumite meciuri. În cazul în care am fi învins, ar fi tratat meciul retur mult prea uşor. Acum sunt sigur că ele vor fi montate, pentru că meciul retur începe de la 0-0. Totuşi, în aceste condiţii, returul se anunţă infernal, pentru că echipele sunt apropiate ca valoare“, a afirmat Ioan Gavrilescu.

De menţionat ar fi şi faptul că Adina Mieroşu, însărcinată în opt săptămâni, a evoluat mai mult în repriza secundă, având un rol important în circulaţia rapidă a mingilor. Gălăţeanca a recepţionat lovituri în stomac, în plex, în gât şi în piept, dând dovadă de un sacrificiu extrem.

Altfel, galeria Oltchimului de la Gyor, care a numărat 150 de persoane, a avut în componenţă 20 de suporteri craioveni, care au susţinut-o în mod deosebit pe extrema Ada Nechita, jumătatea golgheterului Universităţii, Florin Costea.

În cealaltă semifinală, deţinătoarea trofeului, formaţia daneză Viborg HK, a dispus sâmbătă, pe teren propriu, de Larvik HK (Norvegia), cu scorul de 27-21 (13-13), după un meci în care căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru, a marcat cinci goluri. Duelul nordic din retur este programat sâmbătă, în Norvegia. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII