22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte şi cam atât!

Trei puncte şi cam atât!

Universitatea – Astra 1-0

Stadion „Municipal“ Turnu Severin, spectatori – 5.000.

A marcat: Dina (‘72).

Universitatea: Lung – Buleică, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Bărboianu, Trică (‘54, Crăciun,’82, R. Barbu) Gîngioveanu (‘57, Firţulescu), M. Costea, Dina. Antrenor: Mark Wotte.

Astra: B. Miron – Mihalache, Rohat, Oprsal, V. Sandu (‘46, Al. Stan) – Strătilă (‘89, Vădrariu), V. Gheorghe (‘81, Carando), Takayuki, Paulinho – L. Ganea, Gussev. Antrenor: Nicolo Napoli.

Au arbitrat: Cr.Balaj – S. Gheorghe, G. Bârjac.

Cartonaşe galbene: M. Costea, Bălace (2)/Paulinho, Al. Stan, Strătilă.

Cartonaşe roşii: Bălace (‘80)/ V. Sandu (‘89).

La capătul unui meci de luptă, dar mediocru, oltenii s-au impus prin golul izbăvitor al lui Dina, antrenorul Wotte şi finanţatorul Ştiinţei recunoscând că echipa alb-albastră a avut şansă în acest derbi al disperării. 

 

„Gazdele" reveneau la Turnu Severin după un meci slab şi umilitor, înfrângere în faţa „lanternei roşii", sperând să-şi spele ruşinea printr-o victorie în faţa Astrei lui Napoli, o echipă candidată şi ea la retrogradare. Prima repriză n-a anunţat în nici un fel revirimentul echipei oltene, încă antrenate de Mark Wotte, deşi (în minutul 16) M. Costea şi Dina au irosit o oportunitate de a mişca tabela de marcaj a „Municipalului" din Severin, stadion mai puţin populat faţă de derbiul cu FC Timişoara. Cea mai mare ocazie a primei reprize, una încrâncenată, a aparţinut elevilor lui Napoli: Liviu Ganea, din apropierea porţii lui Lung, nu a reuşit să împingă în plasă centrarea ideală a lui Strătilă (‘29). Prima repriză s-a încheiat cu un şut al lui Cosmin Gîngioveanu în plasa laterală a prahovenilor (‘31).

Trei eliminări în ultimele zece minute

 

După pauză, disputa a avut alt ritm din partea ambelor formaţii. După ce Iliev (‘64) şi L. Ganea (‘69) au trecut pe lângă deschiderea scorului, Dina a reuşit să-l îngenuncheze pe fostul său antrenor Napoli printr-un gol spectaculos, Crăciun fiind coator: acesta din urmă a centrat ideal în faţa porţii lui Miron, iar Dina, din patru metri, a reluat cu uşurinţă în plasă, 1-0 (‘72). Finalul partidei a fost fierbinte, Balaj eliminând doi fotbalişti (Bălace/Sandu) şi pe antrenorul Astrei, Napoli (‘89). La cele două porţi au curs ocaziile, dar L. Ganea (‘74), Oprsal (‘81) şi M. Costea (‘83, minge strecurată printre picioarele portarului, dar prea încet!) nu au şansa lui Dina. Şi astfel Craiova respiră din nou liniştită.

 

Dina: Am scăpat de griji!

 

Autorul golului, Mihai Dina, a declarat: „Mai importante decât golul sunt cele trei puncte cucerite astăzi! Momentan, am scăpat de griji!". Trică, titularizat din primul minut de olandezul Wotte, nu este la fel de încrezător ca Dina. „A fost un meci foarte greu, cu presiune. Încă nu ne-am eliberat, trebuie să continuăm pe aceeaşi linie!", a spus „Jose", conform craiovamaxima.ro. Finanţatorul Universităţii a afirmat pe site-ul clubului: „Acum sper să mergem la Vaslui să câştigăm şi să legăm din nou două, trei victorii. Victoria asta e mai mult decât importantă. Recunosc că am avut şi noroc, dar meritam să câştigăm". „Dumnezeu a fost cu noi!", a punctat şi Wotte după meci.

 

Wotte: A fost o presiune fantastică în aceste zile

 

Antrenorul olandez al Ştiinţei a radiografiat pentru site-ul clubului situaţia actuală a echipei. „Sunt foarte mulţumit de această victorie (cu Astra, n.r.), este una de moral, care ne va da încredere pentru următoarele meciuri. Singurul moment în care am avut emoţii a fost lovitura liberă de la marginea careului. A fost o presiune fantastică în aceste zile. Veneam după două înfrângeri nemeritate, cu Timişoara, în ultimul minut, şi la Alba Iulia. Sunt foarte mulţumit de Alin Buleică, un tânăr de 18 ani care a jucat extraordinar, şi aş vrea să subliniez caracterul lui Iliev, care a făcut eforturi uriaşe pentru a juca. În această dimineaţă (sâmbătă – n.r.) nu ştiam dacă va juca. Din păcate, nu toţi jucătorii au evoluat la valoarea lor, însă am încredere în tot lotul.

Urmează o perioadă grea, cu meciuri dificile, şi sper să câştigăm cât mai multe puncte din aceste partide. Este un lucru bun să ai atâţia tineri şi e benefic şi pentru fotbalul românesc", a punctat Wotte.

 

Napoli: Meci slab din partea ambelor echipe

 

Antrenorul Astrei a fost eliminat în minutul 89 pentru proteste vehemente la un fault neobservat de arbitrul băimărean Balaj. „A fost un meci slab de partea ambelor echipe! Balaj ne-a dezavantajat clar. Nu înţeleg de ce am fost eliminat. E prima dată în cariera mea!", a precizat Nicolo Napoli la conferinţa de presă de după meci. Fostul jucător al „GP" Craiova, atacantul Astrei Liviu Ganea, a spus: „Oltenii ne-au dat gol pe o naivitate a noastră!".

 

Bergodi – antrenor, Marcel Popescu – preşedinte?

 

La partida de la Turnu Severin, lângă finanţatorul Ştiinţei a stat Marcel Popescu, fostul preşedinte al Universităţii, câştigătoarea eventului în 1991, iar comentatorul de la Digi Sport a afirmat că este posibil ca acesta să revină la conducerea executivă a grupării alb-albastre. Totodată, s-a zvonit că Bergodi ar fi în cărţi pentru a prelua conducerea tehnică a Craiovei. Vorbind despre zvonurile privind demiterea lui Wotte, Mititelu a dezminţit pe site-ul clubului aceasta: „S-au scris multe prostii zilele astea. Imediat cum am văzut articolele am vorbit cu Wotte şi i-am zis că nu e în pericol, să stea liniştit". „Nu am jucat sub ameninţarea demiterii. Am o relaţie foarte bună cu Adrian Mititelu, vorbesc zilnic cu el, mă consult cu el, aşa cum o fac cu întreaga echipă tehnică", a ţinut să precizeze şi Wotte. S-ar părea că această variantă (Marcel Popescu – Bergodi) ar urma să se implementeze la sfârşitul acestei ediţii de campionat. Prin urbe s-a mai zvonit încă o soluţie (Ilie Balaci – manager, Eugen Trică – antrenor), dar nu există nici o confirmare oficială din partea clubului pentru aceste variante. În acelaşi timp, Mititelu încă îl vrea pe Victor Piţurcă la Universitatea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII