21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona a mai dat o palmă Realului

Barcelona a mai dat o palmă Realului

Nici în acest sezon gruparea din Madrid nu a reuşit să o învingă pe rivala din Catalunia, care s-a impus pe Santiago Bernabeu cu 2-0.

 

Tentativele conducerii clubului Real Madrid de a opri supremaţia Barcelonei în Spania au eşuat şi în acest an. Cele 250 de milioane de euro pompate în echipă în vara lui 2009 s-au dovedit inutile. Catalanii le-au predat madrilenilor încă o lecţie de fotbal, pe Santiago Bernabeu, arenă pe care s-au impus cu 2-0, distanţându-se la trei puncte de marea rivală în clasamentul Primerei Division. Real se poate consola doar cu gândul că anul trecut a primit şase goluri în propriul fief de la Barcelona, în timp ce în acest sezon a încasat „doar" două.

Echipa lui Pep Guardiola a avut o aşezare în teren aparent prudentă, cu Messi în postura de unic vârf, dar punctul forte al Barcelonei a fost cu siguranţă mijlocul terenului, unde Xavi a fost grandios, regizând magistral majoritatea acţiunilor de atac.

La doar patru zile după ce a reuşit să marcheze patru goluri în poarta lui Arsenal Londra, Messi a deschis scorul şi pe Bernabeu, după 33 de minute de joc, la o fază la care defensiva madrilenă a fost făcută şah-mat. Catalanii au intrat astfel în avantaj la cabine, ajutaţi şi de prestaţia bună a portarului Valdes, care s-a opus tentativelor gazdelor de a marca de la distanţă. În repriza secundă, Pedro Rodriguez a făcut ca tabela să arate 0-2, în minutul 55. Messi a mai ratat două ocazii imense de gol, în timp ce Cristiano Ronaldo părea în căutarea unei oglinzi ca să-şi aranjeze părul, iar bătrânul Guti, introdus de Pellegrini să întoarcă rezultatul, a dat senzaţia că se află în ultima zi se serviciu înainte de pensionare.

 

Guardiola: Am jucat serios, nu strălucitor

 

Josep Guardiola a declarat după succesul de pe Santiago Bernabeu că echipa sa a jucat mai degrabă serios decât spectaculos: „Nu am planificat să câştig chiar toate partidele cu Real Madrid. Am fost doar un meci pe care noi trebuia să-l câştigăm pentru a ne păstra titlul. Şi am învins în urma unui joc foarte serios, nu şi strălucitor. Am ţinut cont foarte mult cu cine jucăm şi nu am lăsat Realul să ne controleze. Ocaziile lor au venit după mingi pierdute de noi. Am căutat încă de la început să evoluăm mult pe centru şi să dăm profunzime jocului. Este o victorie importantă, îmi felicit jucătorii pentru cum s-au comportat tot meciul", a spus tehnicianul. Omologul său de la Real Madrid, chilianul Manuel Pellegrini, a declarat: „Barcelona a prins o zi mai bună decât noi astăzi. Vom lupta până la sfârşitul campionatului".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU