17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŞapte medalii la CE de haltere

Şapte medalii la CE de haltere

Delegaţia României a cucerit şapte medalii la Campionatul European de haltere de la Minsk (Belarus). Ninel Minculescu (categoria 69 de kilograme) a câştigat trei medalii de aur, la stilul smuls (153 kilograme), la stilul aruncat (180 kilograme) şi la total (333 kilograme), probă care punctează la nivel olimpic. Antoniu Buci (categoria 62 de kg) se întoarce acasă cu aur la stilul aruncat şi argint la total. Interesant este că sportivul român a cucerit medalia de aur la stilul aruncat, la categoria 62 kg, graţie unui cântar favorabil. El a ridicat deasupra capului aceeaşi greutate ca şi turcul Erol Bilgin, 165 kg, dar a urcat pe prima treaptă a podiumului pentru că a avut 21 de grame mai puţin la cântarul oficial, principalul criteriu de departajare.

Roxana Cocoş (categoria 63 kilograme), singura reprezentantă a României la feminin, a obţinut două medalii, ambele de bronz, la stilul aruncat (130 kg) şi la total (229 kg).

Obiectivul tricolorilor, câştigarea a patru medalii, din care două la total, a fost îndeplinit după trei zile de concurs. La CE de la Minsk participă 227 de sportivi din 32 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS