18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, decimată înaintea turului cu Gyor

Oltchim, decimată înaintea turului cu Gyor

Campioana României la handbal feminin va juca duminică fără şapte jucătoare importante în meciul tur din semifinalele Ligii Campionilor, de pe terenul unguroaicelor de la ETO Gyor.

 

Oltchim Râmnicu Vâlcea va avea o misiune extrem de dificilă în manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor la handbal feminin, programată duminică, de la ora 18.15 (Sport.ro), pe terenul unguroaicelor de la ETO Gyor, din lotul campioanei României lipsind şapte „piese" importante. Antrenorul oltencelor, Radu Voina, nu va putea conta decât pe o singură stranieră, unguroaica Gabriella Szucs, în timp ce handbalistele Olena Vasciuk şi Anastasia Pidpalova au probleme cu viza. Vasciuk a plecat în Ucraina pentru a-şi prelungi viza, în timp ce Pidpalova nu a putut primi în termen util „ştampila" pentru Ungaria. „După noile legi, cererea de obţinere a vizei trebuia făcută cu 15 zile înainte de deplasare, nu de pe o zi pe alta ca până acum. Ştiu că se fac eforturi mari din partea conducerii clubului pentru obţinerea acestei vize, dar nu ştiu ce şanse de reuşite sunt", a spus „principalul" Oltchimului.

Cealaltă jucătoare din Ucraina, Rehina Shymkute, s-a accidentat la antrenamentul de luni şi a suferit o fisură de metatars, şansele de recuperare fiind minime. „Au mai fost cazuri când după o astfel de accidentare recuperarea a fost rapidă. Nu ştiu cum va fi în cazul lui Shymkute, dacă poate sau nu să facă deplasarea la Gyor", a continuat Voina, vorbind şi de vitezista Ramona Maier Fărcău, care a suferit o entorsă la antrenamentele naţionalei feminine şi nu s-a antrenat de două săptămâni: „Am citit şi eu despre sportive care au evoluat cu entorse sau fracturi. Asta ar însemna ca Ramona să rişte să rateze tot sezonul. Nu sunt adeptul unor astfel de riscuri. Important este ca Maier să fie refăcută în totalitate pentru meciul retur".

Ultimele jucătoare aflate pe lista indisponibilelor sunt Talida Tolnai, care a contactat o gripă puternică, Valentina Ardean Elisei şi Clara Vădineanu, ambele nerefăcute după intervenţiile chirurgicale pe care le-au suferit. „Vom evolua cu ceea ce avem la dispoziţie. Accidentările fac parte din viaţa sportivă şi trebuie să improvizăm pentru partida cu Gyor. Cel mai important este să jucăm bine. Noi mergem să câştigăm la Gyor. Vrem, nu ştiu însă dacă putem. Fetele sunt în dispoziţie bună de joc, colectivul tehnic crede că echipa poate obţine un rezultat mare", a punctat Radu Voina.

Lecuşanu: Returul e decisiv

 

Chiar dacă problemele de lot sunt numeroase, optimismul primează în tabăra olteană, jucătoarele fiind convinse că pot obţine un rezultat bun în Ungaria. Este şi cazul Narcisei Lecuşanu, care crede în şansa Oltchimului de a câştiga pe terenul celor de la ETO Gyor, dar a punctat faptul că meciul retur, din Sala „Traian" (18 aprilie), va fi decisiv pentru calificarea în finala Ligii Campionilor. „Eu cred că putem să învingem la Gyor şi să ne facem mai uşoară calificarea în marea finală. Rămâne doar să şi reuşim ce ne-am propus. Cert este că ne dorim foarte mult. Oricum, calificarea se va juca la Vâlcea, indiferent de scorul din Ungaria. Nu trebuie să ne temem de echipa maghiară, pentru că ştim ce poate şi care este valoarea ei. Îmi doresc enorm să ne calificăm, însă va fi foarte greu. Ambele partide sunt importante, se vor juca pe teren şi vom vedea cine este mai puternică", a spus centrul Oltchimului. „Sigur că vor conta aceste absenţe, însă vom da totul pe teren şi sper să câştigăm. Va conta foarte mult inspiraţia fiecărei handbaliste de la cele patru formaţii care au ajuns în semifinale. În opinia mea, Oltchim, Gyor, Larvik şi Viborg au şanse egale la câştigarea trofeului pus în joc, nu există o favorită", a completat Narcisa Lecuşanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII