14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele s-au descurcat bine

Româncele s-au descurcat bine

Alexandra Dulgheru a pierdut onorabil partida cu belgianca Kim Clijters, în timp ce Halep a eliminat-o pe Sorana de la Marbella.

 

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru nu s-a descurcat deloc rău în faţa belgiencei Kim Clijsters, a zecea jucătoare a lumii, însă a pierdut în cele din urmă cu 4-6, 7-6(1), 2-6, în cadrul primului tur de la Marbella (Spania; 220.000 de dolari). Turneul iberic este primul după patru consecutive la care Alexandra este eliminată în runda inaugurală, dar a încasat pentru simpla prezenţă pe tabloul principal un punct WTA şi 1.725 de dolari.

Tot la Marbella, Simona Halep a învins-o pentru prima dată pe Sorana Cârstea, scor 6-4, 7-6(4), şi s-a calificat în sferturile de finală, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Flavia Pennetta (Italia), a doua favorită, şi Laura Pous Tio (Spania).

În Coreea de Sud, la turneul de 25.000 de dolari de la Incheon, Irina Begu (19 ani, 253 WTA) a obţinut a doua victorie din tot atâtea meciuri în faţa craiovencei Elena „Ema" Bogdan (18 ani, 348 WTA), învingând-o pe aceasta în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4. În precedenta dispută, care a avut loc acum trei ani, Irina nu i-a lăsat oltencei decât trei game-uri. Begu, ajunsă pentru prima dată anul acesta în sferturile unui turneu, o va întâlni pe Kristina Pliskova (Cehia). În concursul de dublu, Irina Begu şi japoneza Erika Sema s-au calificat în semifinale, după ce au trecut, cu 3-6, 7-5, 10-7, de niponele Shuko Aoyama şi Shiho Hisamatsu. Perechea româno-japoneză se va duela pentru un loc în finală cu dublul sud-coreean Kyung-Mi Chang / Jin-A Lee.

 

Crăciun şi Crivoi, victorioşi

 

Tot în Coreea de Sud, dar la futures-ul de la Seogwipo, Dacian Crăciun (29 de ani, 745 ATP) a ajuns în sferturi, după ce a trecut, cu 4-6, 6-4, 7-6(3), de slovacul Marek Semjan şi urmează să-l întâlnească pe reprezentantul gazdelor, Suk-Young Jeong.

O victorie frumoasă a obţinut-o Victor Crivoi în optimile challenger-ului de 30.000 de dolari de la Monza (Italia). Crivoi (27 de ani, 132 ATP) l-a învins pe chilianul Adrian Garcia, scor 6-4, 7-5. Crivoi s-a revanşat astfel pe chilian, care îl bătuse săptămâna trecută la Napoli. În optimile de finală, sportivul nostru îl va întâlni pe sârbul Dejan Katic, posesorul unui wild card.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS