11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMessi, noul rege al fotbalului

Messi, noul rege al fotbalului

Mijlocaşul argentinian Lionel Messi a uimit din nou lumea fotbalului în partida cu Arsenal Londra, disputată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Pe cât de mare pare Arsenal în campionatul Angliei, pe atât de mică a părut în faţa lui Messi, pe „Nou Camp", arenă pe care sud-americanul de 23 de ani a îngenuncheat-o cu cele patru reuşite ale sale, venite după golul lui Bendtner de la începutul meciului. Întreaga lume a fotbalului este acum la picioarele lui Lionel Messi. Până şi cotidianul sportiv madrilen Marca, renumit pentru simpatia pe care i-o poartă marii rivale a lui Real, Barcelona, s-a închinat în faţa lui Messi, despre care a scris că este noul rege al fotbalului: „Prima dată a fost Pele, a urmat apoi Maradona. Acum trebuie să-l salutăm pe noul rege, Messi". Alt ziar madrilen de sport, AS, a scris: „Acest jucător te face să-ţi fie frică. A demolat singur Arsenalul, a marcat deja 40 de goluri în acest sezon în condiţiile în care chiar noi am scris că nu are cum să înscrie mai mult de 39. Oare va marca şi sâmbătă împotriva Realului?".

Ziarele din Catalunia, în special El Mundo Deportivo, au mers şi mai departe. „Dumnezeul Messi a coborât din ceruri şi ne-a oferit un recital deosebit şi un car de goluri", a scris ziarul amintit mai sus, care a titrat pe prima pagină „Messi, Messi, Messi, Meeessi!". În schimb, celebra publicaţie franceză L’Equipe i-a acordat argentinianului nota 10 la caseta meciului, un fapt rarisim.

E ca din PlayStation“

 

Francezul Arsene Wenger, antrenorul echipei Arsenal Londra, a rămas impresionat de evoluţia de senzaţie a mijlocaşului argentinian, pe care l-a comparat cu un jucător de pe consolele video. „Este ca un jucător din PlayStation şi cred că poate profita de orice greşeală pe care o poate face apărarea adversă. Barcelona este o echipă foarte bună, dar bineînţeles că îl are pe Messi care poate face diferenţa în orice moment al jocului", a spus Wenger, care crede că Messi poate deveni cel mai bun jucător din toate timpurile.

 

Palmares impresionant

 

Lionel Messi s-a născut pe 24 iunie 1987 la Rosario (Argentina), măsoară 1,69 metri, cântăreşte 67 de kilograme şi are un palmares incredibil pentru un jucător de 22 de ani. Aflat în lotul Barcelonei din 2004, argentinianul a câştigat patru titluri cu gruparea „blau-grana" (2005, 2006, 2009), Cupa Spaniei (2009), Supercupa Spaniei (2006), titlul de golgheter al Ligii Campionilor (2009), trofeul Ligii Campionilor (2006 şi 2009), Supercupa Europei (2009), Campionatul Mondial al Cluburilor (2009), trofeul „Balonul de Aur" (2009), trofeul Fifa World Player (2009). La toate acestea se adaugă 134 de goluri marcate în campionatul Spaniei şi 25 în Liga Campionilor, precum şi alte reuşite în naţionala Argentinei, la care a debutat încă din 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU