14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sorinaccio“, fără atacanţi

„Sorinaccio“, fără atacanţi

De parcă nu era suficient că are cel mai slab atac din Liga I, Sorin Cîrţu a rămas şi fără trei atacanţi înaintea partidei de vineri, cu Oţelul Galaţi. Eliminat pe finalul meciului cu Steaua, Jaka Stromajer este suspendat, iar Youssouf Kamara şi Ibon Perez Arrieta acuză probleme medicale şi nu s-au antrenat luni cu echipa. Ivorianul are o leziune pe coapsă şi i s-a recomandat repaus, iar Arrieta, care a marcat două goluri în meciul din weekend al echipei secunde Pandurii II cu FC Timişoara II, acuză o contuzie pe gleznă şi va lua şi el câteva zile de pauză. Singurii atacanţi disponibili pentru meciul de la Galaţi sunt Raskovic şi Tilincă. Problemele de lot ale pandurilor nu se opresc însă aici. La absenţa importantă a lui Păcurar se adaugă şi cele ale lui Rusu şi Hidişan, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. În ciuda numeroaselor absenţe, Pandurii Târgu Jiu nu-şi permite vreun pas greşit la Galaţi, jocul cu Oţelul Galaţi şi cel cu Gaz Metan Mediaş fiind cruciale pentru gorjeni. După ce Oţelul s-a impus în tur la Târgu Jiu cu 3-2, oficialii gorjeni speră ca pandurii să recupereze punctele la Galaţi. „Ne dorim să se întoarcă roata la meciul de la Galaţi pentru că în tur Oţelul a venit la Târgu Jiu într-o situaţie disperată, în care avea nevoie de puncte şi a câştigat după un meci pe care noi l-am controlat şi am fi meritat să-l câştigăm. După acea victorie a început urcuşul pentru Oţelul. Poate că acum este timpul ca noi să obţinem o victorie sau măcar un rezultat de egalitate la Oţelul şi să începem să urcăm în clasament pentru a părăsi această zonă periculoasă. E foarte important pentru că noi trebuie să aducem puncte şi din deplasare în afară de meciurile pe care le avem pe teren propriu. Partida de la Galaţi şi cea de la Mediaş sunt cruciale pentru viitorul nostru", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

 

Cu Dinamo, pe Antena 1

 

Pandurii va evolua în etapa a 26-a pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti, joi, 8 aprilie, de la ora 20.30, partidă transmisă în direct de Antena 1. Oficialii olteni speră ca Sorin Cîrţu să mai facă o minune şi să învingă singura formaţie care nu a pierdut la Târgu Jiu în Liga I, Dinamo. „Ne dorim să fim olteni adevăraţi şi să câştigăm toate cele trei puncte. Odată şi odată trebuie să piardă şi Dinamo în acest campionat şi ne dorim să fie la Târgu Jiu, joia viitoare. Este singura victorie care îi lipseşte lui Sorin Cîrţu la Târgu Jiu în lupta cu marile echipe", a spus secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi. Acesta mizează şi pe suportul publicului: „La ultima partidă de pe teren propriu s-a văzut o coeziune sufletească între banca tehnică, jucători şi spectatorii noştri, iar dacă vom gândi pozitiv şi vom forma o adevărată familie care doreşte menţinerea echipei Pandurii în Liga I, atunci cu siguranţă vom şi reuşi. După foarte mult timp am văzut publicul din Târgu Jiu conectat la tensiunea şi importanţa meciului, ceea ce nu ne poate decât bucura. Această motivaţie suplimentară pe care jucătorii o primesc din partea publicului poate cântări foarte mult în salvarea noastră de retrogradare".

 

Se luptă până la capăt

 

Tehnicianul pandurilor, Sorin Cîrţu, consideră că lupta pentru evitarea retrogradării se va da până în ultima etapă. „Sunt mai multe echipe acum în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Dar noi ne vom juca soarta până la finalul campionatului. (…) Mai puţin mă interesează acum ce fac alte echipe pentru că, dacă vrem să ne salvăm de la retrogradare, trebuie să ne intereseze ce facem noi în aceste zece etape care mai sunt de disputat, nu Craiova sau Internaţional sau mai ştiu eu cine. Normal că şi rezultatele indirecte vor avea o mare importanţă la final de campionat, dar acum contează mai puţin. Sigur că ne ajută egalul dintre Poli Iaşi şi Internaţional sau victoria Unirii Alba Iulia în faţa Astrei Ploieşti", a mai afirmat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU