22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDeţinătoarea trofeului Ligii Campionilor vizitează Londra

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor vizitează Londra

Messi şi colegii săi vor întâlni, în deplasare, pe Arsenal, în prima manşă a Ligii Campionilor, în timp ce echipa lui Chivu, Inter, va primi replica ruşilor de la ŢSKA Moscova.

 

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, FC Barcelona, va debarca în această seară la Londra, unde va da piept cu una dintre cele două formaţii engleze rămase în competiţie, Arsenal. Cele două vor juca prima manşă a sferturilor de finală.

Cu această ocazie, pe „Emirates" se va întoarce atacantul francez Thierry Henry, care a cunoscut consacrarea ca fotbalist la gruparea „tunarilor" pentru care a evoluat timp de opt ani, în perioada 1999-2007. Alt jucător care îşi va înfrunta fosta echipă este mijlocaşul gazdelor, Cesc Fabregas, care a părăsit-o pe Barcelona în 2003 pentru a juca la Arsenal, el ajungând chiar căpitanul englezilor.

Una dintre vedetele Barcelonei, mijlocaşul Xavi, incert înaintea acestei partide din cauza unei accidentări, a declarat că va face tot posibilul să joace la Londra. „Mă simt mai bine. Am jucat 29 de minute în meciul cu Mallorca şi cred că pot evolua şi la Londra. Nu puteam să pierd un asemenea meci. Trebuie să construim, câte puţin, drumul nostru spre finala de la Madrid, iar de câteva zile numai la această partidă cu Arsenal mă gândesc", a spus Xavi.

Misiunea Barcelonei la Londra nu va fi deloc uşoară, Arsenal pierzând doar o singură partidă în Champions League pe teren propriu în ultimii şase ani.

 

Chivu se luptă cu ruşii

 

Echipa lui Cristian Chivu va întâlni, pe teren propriu, una dintre cele mai slab cotate echipe care au ajuns în sferturile Ligii Campionilor, ŢSKA Moscova. Românul, recent revenit pe gazon după o accidentare care l-a ţinut departe de fotbal timp de două luni şi jumătate, a fost convocat de antrenorul Jose Mourinho pentru întâlnirea cu ruşii şi are şanse mari să evolueze ca titular. Conform presei din Italia, Chivu ar urma să joace pe postul de fundaş stânga, într-un bloc defensiv din care mai fac parte Maicon, Cordoba şi Walter Samuel. Mourinho nu se va putea baza la această întâlnire pe serviciile lui Motta şi Lucio, ambii fiind suspendaţi.

Cu toate că Inter este favorită înaintea acestei partide, mijlocaşul rus al moscoviţilor, Milos Krasic, a ţinut să-i avertizeze pe italieni cu privire la forţa de joc a lui ŢSKA.

„Inter a fost dintotdeauna o echipă bună şi valoarea ei a crescut şi mai mult odată cu venirea lui Mourinho. Urmăresc des această formaţie în Rusia, la televizor, pentru că în această ţară campionatul Italiei este popular. Italienii trebuie să ştie că ŢSKA nu este o echipă de mâna a doua şi o să vadă acest lucru miercuri (astăzi – n.r.). Noi avem calităţile noastre şi vom încerca să le folosim la maximum pentru a scoate un rezultat bun la Milano", a spus Krasic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS