25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Briliantul“, rupt pentru opt luni!

„Briliantul“, rupt pentru opt luni!

Verdictul medicilor în privinţa accidentării lui Florin Costea de către portarul Brăneţ este unul crunt: are ruptură la ligamentele încrucişate şi cele colaterale ale genunchiului stâng şi ar putea lipsi din teren inclusiv turul ediţiei viitoare de campionat.

Atacant cu potenţial, Florin Costea nu a reuşit să se impună la naţională şi a ratat transferul la o echipă din străinătate şi din cauza problemelor medicale pe care le-a avut în ultima vreme. Vâlceanul nu a scăpat de ghinion nici după ce s-a transferat în Bănie, iar ultima accidentare, cea din meciul cu Poli Iaşi, i-a făcut din nou pe fanii olteni să tremure, mai ales după ce patronul Adrian Mititelu a anunţat că şansele ca Florin să mai evolueze în acest retur sunt foarte mici. Ieri-dimineaţă, Florin Costea, însoţit de team-managerul Silvian Cristescu, a sosit în Bucureşti, la Spitalul „Sf. Ioan“, pentru a efectua un RMN la genunchiul stâng.
„Îmi doresc să fie bine, să nu stau mai mult de o lună pe margine. Am avut ghinion, dar şi noroc“, a spus Costea înaintea controlului medical la care urma să fie supus de doctorul Filipescu. La plecare, aceleaşi declaraţii optimiste şi pronosticuri. „Sper ca accidentarea să nu fie foarte gravă. Sper să prind măcar finalul sezonului şi cu ajutorul bunului Dumnezeu“, a declarat jucătorul. Verdictul s-a dat după câteva ore şi a fost unul dur: golgheterul Universităţii a fost înştiinţat că accidentarea cauzată de portarul ieşean Brăneţ este dintre cele mai grave, setul de analize relevând că are ruptură la ligamentele încrucişate şi cele colaterale ale genunchiului stâng. Conform acestui diagnostic, pe site-ul clubului oltean a fost consemnată şi perioada care îl va ţine departe pe Florin de meciuri, mai bine de opt luni!  
Florin Costea a fost supus deja la două intervenţii chirurgicale la genunchiul drept, ambele efectuate de ortopedul Doru Filipescu.

Săndoi: Mai rău de atât nu se putea!

Fostul căpitan al Universităţii, Emil Săndoi, a comentat la emisiunea „Al 12-lea Jucător“ vestea că Florin Costea va absenta de pe gazon cel puţin opt luni după accidentarea suferită în partida cu Poli Iaşi: „Mai rău de atât nu se putea! Nu-mi amintesc o asemenea accidentare în România!“. Şi tatăl fraţilor Costea a vorbit despre accidentarea lui Florin. „Fiul meu nu trebuie să clacheze tocmai acum. O să facem tot posibilul să-l ajutăm sufleteşte, să-i ridicăm moralul. E tânăr şi trebuie să lupte. Suporterii îl apreciază pe Florin, sunt conştienţi că este un jucător foarte bun“, a declarat Florin Costea senior la GSP TV.

„Diamantul“, urmărit
de ghinion

Discuţiile despre problemele lui Costea la genunchiul stâng sunt mai vechi, iar acestea au ajuns şi la urechile adversarilor. Inclusiv portarul Brăneţ, cel care l-a accidentat pe „Diamant“ la meciul cu Poli Iaşi, a încercat să se scuze: „Eu am atins mingea înainte. Am înţeles că oricum avea probleme la genunchi şi că era necesară o operaţie“. Reluările l-au contrazis pe portarul moldovenilor, iar oficialii olteni susţin că aşa-zisa problemă la genunchiul stâng a decarului oltean este falsă, deşi în toamnă se vorbea despre o „ciupitură de menisc“.
„Accidentarea lui Florin Costea s-a produs exclusiv din cauza intrării lui Brăneţ, el neavând nici o problemă la genunchi“, a precizat Claudiu Stamatescu, medicul echipei. Persoane din cadrul clubului oltean susţin că în toamnă, când Florin Costea evolua cu o genunchieră, totul a fost o alarmă falsă, jucătorul fiind bănuit chiar că prin această metodă dorea să „dribleze“ unele antrenamente mai dure: „Se tot plângea pe la antrenamente că îl doare, deşi doctorul echipei i-a spus că nu pare să aibă ceva grav. Apoi, deşi s-a vorbit că Florin va face operaţie în pauza competiţională, examenul RMN efectuat la Bucureşti a demonstrat că genunchiul era perfect sănătos. Costea s-a pus pe treabă, s-a pregătit bine în iarnă, fiind principalul marcator al Universităţii. Acum a avut ghinion“.

Prepeliţă, cel mai bun

Andrei Prepeliţă, autor al golului victorios de duminică, a fost votat de fanii Universităţii Craiova cel mai bun jucător de la Ştiinţa în meciul cu Poli Iaşi (scor 2-1). „Prepe“, care a preluat din retur banderola de căpitan de echipă, a avut o prestaţie lăudată chiar şi de antrenorul Mark Wotte, iar suporterii i-au acordat 41 la sută din voturi, care l-au propulsat pe primul loc în acest top. Pe locul doi s-a clasat accidentatul Florin Costea (16 la sută din voturi), iar pe poziţia a treia – Valentin Iliev (13 la sută din voturi). Prepeliţă i-a dedicat victoria de duminică lui Florin Costea, însă nu a uitat să precizeze că în situaţia actuală, când retrogradarea încă ameninţă Universitatea, victoria cu Poli Iaşi era vitală. Important va fi şi meciul viitor, cu Rapid, programat sâmbătă, în Giuleşti. Bucureştenii, care vizează titlul, vin după o înfrângere la Vaslui şi nu îşi permit să piardă, însă şi alb-albaştrii vor victoria, dorind să scape cât mai repede de ameninţarea retrogradării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII