20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Treziţi-vă!

FC Universitatea – Poli Iaşi
Stadion
„Municipal“ Turnu Severin, duminică, ora 13.30 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
S. Lung Jr. – Bădoi, I. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Dilevski, Paunovic, Gîngioveanu – Fl. Costea, M. Costea.
Antrenor: Mark Wotte.
Poli Iaşi: Brăneţ – Bîrlădeanu, Mihajlov, Straton, Costache – Ignatov, Onicaş, V. Negru – Bujor, A. Buhuşi, Viveiros. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: Al. Deaconu – Cr. Nica, Z. Szekely.

Fostă semifinalistă în UEFA, Craiova se află acum pe un loc retrogradabil şi cu un program dificil în continuare, iar duminică va evolua cu o presiune deosebită, deoarece o înfrângere sau un egal ar atârna greu în ecuaţia retrogradării.

De azi înainte, avancronicile meciurilor Universităţii Craiova vor fi asemănătoare în exprimare: suntem condamnaţi să câştigăm, partida este o nouă „finală“ pentru olteni, un meci vital, nu avem voie să facem paşi greşiţi ş.a.m.d. Privind clasamentul, am putea afirma că echipa de pe axa Craiova – Severin, catalogată în vremurile glorioase „campioana unei mari iubiri“, a ajuns iarăşi în pragul retrogradării. Mai sunt însă 12 etape de jucat, iar Craiova, o echipă imprevizibilă, ar putea ieşi din zona „nisipurilor mişcătoare“ dacă măcar acum, în ceasul al 12-lea, ar „muri“ pe teren, s-ar dărui olteneşte, aşa cum au făcut-o legendarii jucători ai „campioanei unei mari iubiri“, ai „Craiovei Maxima“ sau ai campioanei din ‘91.
Duminică, cu un stadion „Municipal“ probabil plin, Universitatea trebuie să intre pe teren la fel cum au făcut-o cu FC Braşov şi la începutul meciului de la Bistriţa, adică decisă din primele minute să mişte tabela de marcaj în favoarea Craiovei. Ce s-a întâmplat mai departe la Bistriţa nu mai are importanţă, acest meci urât trebuie uitat. După această înfrângere, cea de-a 13-a din această ediţie de campionat, oltenii lui Wotte au obligaţia să se revanşeze, adică să câştige duminică în faţa moldovenilor şi să contabilizeze astfel cele trei puncte puse în joc. Pe olteni îi aşteaptă apoi două partide de foc, cu Rapid (d) şi FC Timişoara (a)!

Wotte, inspirat sau pleacă?

Antrenorul olandez al oltenilor are o misiune dificilă în a alcătui formaţia. Cum la Bistriţa cei trimişi în teren n-au reuşit să obţină un rezultat bun, iar finanţatorul Mititelu, după meci, a trimis unele săgeţi spre Wotte, olandezul se află într-o situaţie destul de ingrată. El a înţeles perfect mesajul patronului şi, normal, duminică vrea să fie mai inspirat, situaţie în care, probabil, vom vedea un „11“ schimbat, deşi Wotte nu are foarte multe variante la îndemână. Dănănae este nerefăcut, Dorel Stoica şi Wobay au fost alungaţi de Mititelu, Trică freacă banca de rezerve ş.a.m.d. 

Grigoraş: Ştiinţa este favorită

Antrenorul oaspeţilor, ca de obicei, are numai cuvinte de laudă despre Universitatea. „Este un meci extrem de greu, dificil pentru noi. Craiova este o echipă foarte bună… Nu o perii, ci susţin că este o formaţie care, după valoarea lotului, ar trebui să fie în prima jumătate a clasamentului Ligii I. Este o echipă pe care o respect foarte mult. În ultimul meci jucat acasă, la Turnu Severin cu FC Braşov, am văzut o Universitate extrem de puternică şi solidă. La Bistriţa s-a întâmplat ca primul gol al gazdelor să fie dintr-un penalti acordat cu foarte mare uşurinţă. Dacă Craiova ar fi intrat cu scorul de 0-1 la pauză, cu siguranţă că altul ar fi fost rezultatul final cu Gloria. În concluzie, Ştiinţa porneşte favorită duminică“, a declarat ieri pentru GdS Petre Grigoraş. Acesta îl are accidentat pe Cristi Munteanu, în timp ce Georgian Păun şi Adrian Ilie sunt suspendaţi. Totodată, Vali Badea şi Andrei Ionescu nu vor fi în teren, deoarece există o clauză prin care clubul din Iaşi s-a obligat ca în meciul cu Craiova ei să nu fie folosiţi. Străuţ şi Mihajlov, suspendaţi în partida de joi, au drept de joc pentru întâlnirea cu Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

56 COMENTARII