15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistele din Bănie reîncep lupta pentru titlu

Fotbalistele din Bănie reîncep lupta pentru titlu

Sporting Craiova, liderul Diviziei A de fotbal feminin, debutează sâmbătă în retur, cu un meci pe teren propriu, în compania formaţiei CSS Târgovişte.

În acest weekend se reia şi Divizia A de fotbal feminin, după o pauză de trei luni. Liderul campionatului, Sporting Craiova, va disputa primul joc din retur pe teren propriu, pe stadionul „Electroputere“, în compania formaţiei de pe locul patru, CSS Târgovişte. Partida se va disputa de la ora 15.00 şi va fi arbitrată de o brigadă craioveană, formată din Roxana Ghiţă (central), Adrian Marcu şi Adrian Anghel (asistenţi).
Lotul craiovean, antrenat de Sorin Pătraşcu, a fost întărit în pauza competiţională, prin sosirea gemenelor Ionela şi Manuela Voicu, în vârstă de 20 de ani, de la Motorul Oradea. Echipa craioveană va avea de acum încolo două perechi de gemene, cealaltă fiind formată din Diana şi Claudia Buză, sosite în vară la echipa din Bănie. Sub comanda lui Pătraşcu se mai antrenează încă două surori, dar nu gemene, craiovencele Alina şi Simona Peşu. Altfel, un alt transfer făcut de Sporting înainte de debutul returului este Elena Goncea, din Târgu Jiu.

Surorile Buză, cele mai bune marcatoare

La a doua participare în Divizia A, Sporting Craiova a avut un tur de campionat excelent, reuşind în cele 11 partide disputate să obţină zece victorii şi o remiză, pe teren propriu, cu Clujana Cluj, campioana din ultimii ani. Oltencele au marcat 59 de goluri şi au primit doar trei. Cele mai bune marcatoare pentru formaţia antrenată de Sorin Pătraşcu au fost gemenele Buză, Claudia reuşind 19 goluri, iar Diana 9. Sorin Pătraşcu se va baza în acest retur pe următorul lot de jucătoare: Flori Bertea (portar), Monica Davidescu, Ana Maria Stanciu, Andreea Tomescu, Luciana Dragomir, Lidia Moacă, Simona Peşu, Alina Peşu, Ionela Voicu, Manuela Voicu, Diana Vâlciu, Cristina Iacoviţă, Georgiana Pozmac, Andreea Cojocaru, Elena Goncea, Adriana Rogojină, Claudia Buză, Diana Buză.
Clasamentul după încheierea turului: 1. Sporting Craiova (31puncte), 2. FCM Târgu Mureş (30), 3. CFF Clujana Cluj (25), 4. CSS Târgovişte (21), 5. Smart Bucureşti (19), 6. Motorul Oradea (16), 7. Metalul Vlahiţa (14), 8. FC Alice & Tunes Piteşti (12), 9. Fair Play Bucureşti (10), 10. Ş.N. Constanţa (9), 11. Inter SMEF (7), 12.  CS Intercredo Piteşti (0).

Oamenii cu bani fug
de fotbaliste

Deşi ocupă primul loc în România şi are şanse să evolueze în vară în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, Sporting Craiova nu atrage deloc oameni cu bani. Conducătorii clubului fac eforturi lunar pentru le asigura fotbalistelor câte un venit modic, iar cantonamentul programat în această iarnă a picat, tot din cauza lipsei banilor. În pauza competiţională, Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu au făcut un DVD de prezentare a echipei pe care l-au trimis la mai mulţi agenţi economici din oraş, dar până acum totul a rămas la stadiul de promisiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU