10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞapte medalii la Mondiale pentru karatiştii craioveni

Şapte medalii la Mondiale pentru karatiştii craioveni

Sportivii de la Washi Craiova s-au întors de la Belgrad cu cinci medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Amânat cu patru luni, din cauza gripei porcine, Campionatul Mondial de karate fudokan s-a desfăşurat recent în capitala Serbiei, Belgrad, iar la competiţie au participat şi sportivi de la clubul Washi Craiova, condus de antrenorul Daniel Antici. Sportivii craioveni, cu vârste curprinse între 6 şi 11 ani, au obţinut dreptul de participare la Mondiale, după ce anul trecut au câştigat finala pe ţară la categoriile lor de vârstă. În Serbia, karatiştii de la Washi au avut o prestaţie meritorie, reuşind să se întoarcă acasă cu şapte medalii, dintre care cinci de aur, una de argint şi una de bronz. Au intrat în posesia titlului mondial perechea formată din Dragoş Mihai şi Andrei Popa, la en-bu, categoria copii IV (6-7 ani), Alexandra Ţecu (kata individual) – categoria copii III (8-9 ani), Andrei Nicoliţă şi Marius Marogel (la en-bu) – categoria copii III (8-9 ani), echipa feminină de kata, categoria copii II (10-11 ani), formată din Maria Antici, Alexandra Ţecu, Alina Ciobanu Zamfir, dar şi echipa de en-bu mixt, alcătuită din Maria Antici şi Andrei Wojcicki.
Medalie de argint a cucerit perechea de en-bu mixt (copii III), alcătuită din Andrei Nicoliţă şi Alexandra Ţecu, iar pe a treia treaptă a podiumului a urcat Maria Antici, la kata individual. Tot la kata individual, dar la categoria 6-7 ani, în apropierea podiumului, pe locul patru, s-a clasat Andreea Dima. Sportivii sunt pregătiţi de Daniel Antici şi Simona Marin.

România a fost în frunte

Campionatul Mondial a reunit peste 1.000 de sportivi din 43 de ţări, iar într-un clasament neoficial delegaţia României s-a situat pe primul loc în ceea ce priveşte medaliile obţinute. „Sunt mulţumit de aceste rezultate. Am fost echipa cu cele mai multe medalii. Trebuie să le mulţumesc celor de la CEZ România pentru tot sprijinul pe care ni l-au oferit, pentru că altfel nu atingeam acest nivel al performanţei. Mă bucură rezultatele celor mici, de care se ocupă în mod special colega mea, Simona Marin. Ne dorim ca la competiţiile viitoare să avem copii la fel de valoroşi, pentru că mulţi dintre cei care sunt acum la categoria IV trec la o categorie mai mare şi alţii vin din urmă“, a spus Antici.
Următorul concurs la care vor lua startul micuţii sportivi craioveni este faza de zonă a Campionatului Naţional, programată la jumătatea lunii aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII