13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Adevărul“ doare la Pandurii

„Adevărul“ doare la Pandurii

Cu -11 la „adevăr“, Pandurii ar intra în cvartetul echipelor retrogradate, însă, din fericire pentru gorjeni, acesta nu este decât un indice informativ. Cu 22 de puncte, pandurii stau deasupra liniei retrogradării după 21 de etape disputate, dar programul se anunţă infernal. Oltenii mai au de disputat 13 etape din actualul sezon, şase acasă şi şapte în deplasare, urmând să primească pe „Municipal“ vizita unor echipe grele, ca Steaua, Dinamo, FC Braşov şi FC Timişoara, alături de Ceahlăul şi Poli Iaşi. Fiind greu de crezut că echipa lui Liviu Ciobotariu nu va mai ceda puncte acasă, pentru compensaţie, aceasta trebuie să aducă puncte şi din deplasare, de la Cluj, Galaţi, Mediaş, Urziceni, Bistriţa, Rapid ori Alba Iulia. Cu Ciobotariu pe bancă, Pandurii a câştigat afară doar un punct în cinci meciuri, dar nici acasă nu a rupt gura târgului, reuşind şase puncte în cinci partide. Pandurii Târgu Jiu are cel mai slab atac din Liga I, 15 goluri marcate, dar cea de-a şaptea apărare a campionatului, 21 de goluri primite, după CFR Cluj, Timişoara, Urziceni, Dinamo, FC Braşov şi Steaua. Alt minus al gorjenilor în lupta pentru evitarea retrogradării este că la egalitate de puncte cu contracandidatele Craiova, Internaţional şi Astra Ploieşti, pierd, acestea din urmă având rezultate directe favorabile. Situaţia pare disperată, dar nu de nesurmontat. „-11 nu este o problemă aşa mare. Dacă s-ar termina acum campionatul, am fi salvaţi. Clasamentul adevărului contează doar în ultima etapă. Deocamdată, nu suntem la mâna celorlalte echipe“, a comentat situaţia directorul sportiv al echipei Pandurii, Robert Bălăeţ.

Pandurii, „la perfuzii“

Punctul obţinut la Piteşti, cu Internaţional Curtea de Argeş, ţine Pandurii Târgu Jiu în viaţă, oficialii gorjeni excluzând din start un pas greşit şi cu Ceahlăul, acasă. „Starea de spirit nu e bună. Având în vedere ultimele rezultate, suntem la perfuzii. Punctul pe care l-am obţinut la Piteşti nu ne ajută prea mult, ne ţine doar în viaţă. Nu se pot lua nici decizii pentru că este foarte scurt timpul. Sper că vom câştiga miercuri cu Ceahlăul. Probabil, dacă pierdem, inevitabil se va întâmpla ceva. Un egal cu Ceahlăul ar fi practic o înfrângere pentru noi“, a declarat directorul sportiv Robert Bălăeţ. Acesta se aşteaptă la o replică disperată a Ceahlăului, care nu-şi permite să joace decât la victorie la Târgu Jiu.   

Atacanţii să-şi facă datoria

Portarul Răzvan Stanca, eroul de la Piteşti, este optimist în privinţa şanselor pandurilor de a scăpa de retrogradare, cu condiţia ca atacanţii să-şi facă datoria. „Avem 80% şanse să ne salvăm. Prima condiţie ca să câştigăm este să dăm gol. Nu ştiu de ce nu marcăm. Întrebaţi mijlocaşii şi atacanţii de ce nu dau goluri. Datoria mea şi a fundaşilor este să nu primim gol. Mă doare când nu câştigăm. Toate echipele care vin din spatele nostru au început destul de bine acest retur. Bistriţa a debutat destul de bine“, a declarat Stanca. Goalkeeperul consideră că Unirea Alba Iulia are puţine şanse de salvare, iar Ceahlăul o urmează în Liga a II-a dacă pierde la Târgu Jiu, însă nici Pandurii nu trebuie exclusă din hora retrogradării. „Din câte se observă, Alba Iulia e cu un pas în Liga a II-a. Şi noi ne aflăm în horă, suntem destul de aproape de primul loc retrogradabil“, a analizat Stanca situaţia echipei sale.

„Exilaţii“, reprimiţi la echipa mare

Cei patru jucători retrogradaţi la echipa secundă la începutul săptămânii trecute – Martinovic, Stromajer, Hidişan şi Raskovic – au fost reprimiţi de ieri la echipa mare. Aceştia se pregătesc sub comanda lui Liviu Ciobotariu, însă nu au fost convocaţi în lot pentru jocul cu Ceahlăul. Pandurii au intrat de ieri în cantonament pentru a pregăti partida de mâine, „Ciobi“ înlocuindu-l pe Grecu, suspendat, cu alţi doi jucători: atacantul Vlăduţi, de la echipa secundă, şi Alin Rusu. Cel din urmă nu este complet refăcut după entorsa la genunchi suferită în jocul de la Vaslui, dar se speră în recuperarea sa până la ora jocului cu gruparea moldoveană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS