29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportScandal între Marica şi familia Lucescu

Scandal între Marica şi familia Lucescu

Selecţionerul naţionalei şi tatăl său l-au pus la zid pe atacantul lui VfB Stuttgart, deranjaţi că acesta îl susţine pe Mutu.

Echipa naţională a României a fost învinsă miercuri, cu scorul de 2-0, de prima reprezentativă a Israelului, într-un meci amical disputat pe stadionul „Dan Păltinişanu“ din Timişoara, rezultat care a cauzat izbucnirea unui scandal în sânul lotului selecţionatei noastre. Încercând să găsească o scuză prestaţiei slabe a echipei pe care o pregăteşte, selecţionerul Răzvan Lucescu a pus tunurile pe atacantul Ciprian Marica. Tehnicianul naţionalei l-a avertizat pe jucătorul lui VfB Stuttgart că nu îl va mai convoca pentru că a stricat atmosfera în lot după ce în ultima vreme a făcut mai multe declaraţii pro-Mutu.
„Ar trebui să fii mai atent când vorbeşti despre acest subiect. Se creează o presiune nejustificată din acest motiv, aşa că ori nu mai spui nimic, ori aminteşti de fiecare dată că eu sunt cel care decide“, i-ar fi spus Lucescu atacantului lui Stuttgart, conform unor surse din interiorul echipei naţionale.

Mircea Lucescu: Marica este superficial

Mircea Lucescu, tatăl selecţionerului naţionalei României, s-a implicat şi el în acest scandal şi l-a acuzat pe atacantul lui VfB Stuttgart, pe care l-a avut sub comandă la Şahtior, că este superficial.
„Problema lui Marica este că nu a fost exigent cu sine şi e afectat pe teren de ceea ce i se întâmplă în afara lui. Preocuparea lui excesivă pentru monden, maşini, fete se traduce pe gazon în superficialitate. Are forţă, dar se relaxează prematur, renunţă la presing, e atent cu evoluţia lui doar când primeşte sau are mingea. Rămâne ascuns în marcaj, e greu de găsit“, a spus Mircea Lucescu.

Marica: Nu am fost niciodată personaj monden

Ciprian Marica nu a rămas dator familiei Lucescu şi, într-un comunicat postat pe site-ul său personal, susţine că este implicat într-un scandal fals, menit să ascundă adevăratele probleme de la naţională.
„Eu cred în profesionalism, nu cu astfel de zvonuri facem echipa să câştige… La naţională, în mandatul lui Răzvan, din şapte partide am jucat doar una integral, cea cu Lituania, când am şi marcat. E o perioadă de căutari, de încercări, era normal ca selecţionerul să încerce mai multe variante. Eu am făcut recuperări, am pasat, am centrat, am strâns atunci când faza o cerea. Am pierdut doar o minge cu Israel. Oare din cauza aia ne-au bătut cu 2-0? Ar fi păcat să se încerce focusarea atenţiei pe un scandal cu Marica, în loc să căutăm explicaţii reale şi să găsim soluţii“, a susţinut fotbalistul.
Marica a precizat că i se par ciudate criticile aduse de fostul său antrenor, Mircea Lucescu, la trei ani de la plecarea de la Şahtior.
„Ar trebui să mă amuze o astfel de declaraţie, dar… Păi nea Mircea conduce o maşină mai modernă, mai puternică şi mai scumpă decât a mea. Iar personaj monden nu am fost niciodată. A citit dânsul ceva despre mine în vreo publicaţie de scandal, din ţară sau de pe unde am jucat? Nu-mi place scandalul sub nici o formă. Ar trebui să nu-mi placă fetele? Nu beau, nu fumez, am 24 de ani, sunt un tânăr normal. Joc la un nivel înalt de mulţi ani, ştiu ce înseamnă profesionalismul, ştiu să fac o distincţie clară între viaţa privată şi munca mea“, a precizat Marica.
Atacantul lui Stuttgart a adăugat că acum îi înţelege pe Adrian Mutu şi Cristi Chivu, jucătorii care erau cel mai criticaţi după eşecurile naţionalei. „Atunci când ei spuneau că pică mereu la mijloc, nu îi înţelegeam. Acum, după ce am fost şi eu criticat, îi înţeleg“, a spus Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII