15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Alb peste tot

Pandurii – Universitatea 0-0
Stadion
„Municipal“ Târgu Jiu, spectatori – 3.500.
Pandurii: Stanca – Popete, Cardoso, Chibulcutean, Grecu – Ghindeanu (‘55, Hidişan), D. Orac, Păcurar, Lazic (‘83, Tilincă) – Raskovic, Stromajer (‘64, Arrieta). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Universitatea: S. Lung Jr. – Bădoi, V. Găman, Iliev, Buşu – Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski, Gîngioveanu (‘54, Firţulescu) – Dina (‘90, Fl. Costea), M. Costea (‘61, R. Barbu). Antrenor: Mark Wotte.
Cartonaşe galbene: Grecu, D. Orac, Arrieta / Bărboianu, Dilevski, Lung, Dina.
Cartonaş roşu: Bărboianu (‘30, pentru cumul de cartonaşe galbene).
Au arbitrat: Radu Petrescu – Aurel Oniţa, Istvan Nagy.

Chiar dacă a jucat mai bine de o oră în superioritate numerică, Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să treacă de defensiva craioveană, cele două grupări oltene alegându-se cu câte un punct care nu ajută nimănui.

Fără victorie din noiembrie, Wotte a început partida de aseară fără Florin Costea („a avut temperatură înainte de meci, e răcit“, a spus Mititelu) şi Trică (?), dar l-a titularizat din primul minut pe neexperimentatul Buşu. Universitatea Craiova a abordat prudent jocul de la Târgu Jiu, în ciuda declaraţiilor războinice ale lui Wotte. Sărăcia de puncte din clasament a ambelor grupări s-a transpus în teren în dorinţă de victorie doar de partea gazdelor, care au dominat total derbiul. Gorjenii au simţit că pe culoarul cvasidebutantului Buşu este o pâine de mâncat şi şi-au canalizat toate atacurile pe partea dreaptă. Ghindeanu a reuşit o primă centrare în minutul 2, dar Raskovic a reluat aiurea. Şi Popete şi-a făcut de cap pe dreapta şi i-a oferit mingea lui Lazic în colţul careului mic, sârbul reluând slab pe lângă poartă. Păcurar şi Orac şi-au încercat norocul de la distanţă, Silviu Lung Jr. având de furcă doar la şutul ultimului (‘17). Juveţii au avut noroc un minut mai târziu, când balonul a întâlnit doar stâlpul din stânga porţii lui Lung Jr. şi nu plasa. Ghindeanu a recuperat o minge respinsă defectuos de apărarea oaspeţilor, a pătruns pe dreapta, a centrat şi Lung a respins balonul în bară. Oaspeţii a avut emoţii şi în minutul 26, când Păcurar a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Silviu Lung Jr. a scos de sub bară.

Bărboianu, eliminat

Ştiinţa şi-a îngreunat situaţia în minutul 30, când a rămas în zece oameni la Târgu Jiu, Bărboianu fiind eliminat. Un corner la poarta lui Stanca, una dintre rarele ocazii de acest gen din prima parte, s-a transformat într-un contraatac periculos în urma unei pase lungi a lui Ghindeanu. Depăşit de minge, Bărboianu a oprit cu mâna balonul care se îndrepta spre Lazic, iar arbitrul Radu Petrescu i-a acordat al doilea galben, implicit roşu, Craiova fiind obligată să joace o oră cu un om mai puţin. Ştiinţa a scăpat fără gol primit şi în minutul 33, când Raskovic a scăpat singur spre poarta lui Lung Jr., sârbul fiind oprit eronat de către asistentul Nagy pe motiv de ofsaid. Păcurar i-a mai iertat o dată, reluând incredibil peste poartă din careul mic (‘39).

Demisia…

Fotbalul a îngheţat la reluare, când s-a jucat pe zăpadă şi cu minge roşie, iar ocaziile au fost rare. Wotte s-a mulţumit cu puţin şi a renunţat la Mihai Costea, introducându-l pe Barbu închizător. Nici Ciobotariu nu a fost mai curajos, refuzând în aceste condiţii să joace cu trei atacanţi şi chemându-l pe Stromajer pe bancă. Pandurii s-a aruncat disperată în atac, dar s-a lovit de Silviu Lung Jr. Raskovic a şutat din unghi, dar portarul craiovean a scos peste poartă (‘67), iar Păcurar a mai încercat de la distanţă, din lovitură liberă, însă acelaşi Lung a reţinut cu siguranţă (‘71). „Ciobi“ a sperat să-şi păstreze postul, şi în ultimele nouă minute a jucat cu trei atacanţi, dar degeaba. Lumea s-a săturat şi, pentru a doua oară pe „Municipal“ în acest an, suporterii au scandat „Demisia“.

„Batem Braşovul!“

În opinia finanţatorului Ştiinţei, punctul obţinut aseară de echipa lui Wotte „face cât trei“, meciul fiind catalogat drept o „cotitură importantă“ pentru formaţia Craiovei. Mititelu a criticat terenul de joc de pe „Municipal“, dar şi arbitrajul lui Radu Petrescu, afirmând că primul cartonaş galben arătat lui Bărboianu ar fi fost acordat „foarte uşor“. „Am convingerea că vom câştiga cu FC Braşov“, a mai punctat finanţatorul Ştiinţei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII