15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii lui Standard, bucuroşi după plecarea lui Bölöni

Jucătorii lui Standard, bucuroşi după plecarea lui Bölöni

Fostul jucător al echipei Standard, Olivier Dacourt, a declarat că odată cu plecarea de la conducerea tehnică a formaţiei belgiene a antrenorului Ladislau Bölöni, jucătorii s-au simţit eliberaţi şi acum campioana Belgiei are rezultate din ce în ce mai bune, a scris cotidianul La Derniere Heure.
Dacourt, care şi-a reziliat pe 9 februarie contractul cu Standard, a precizat că nu ştie dacă criticile sale dure la adresa lui Bölöni, pronunţate imediat după plecarea de la echipă, s-au numărat printre cauzele demisiei tehnicianului român de la formaţia din Liege, pe 10 februarie.
„Este o coincidenţă. Standard are rezultate din ce în ce mai bune şi jucătorii se simt eliberaţi. Dacă plecarea mea i-a scutit pe fotbalişti de o povară, atunci cu atât mai bine. Sunt fericit. Am spus ceea ce am crezut. Scopul meu a fost să vorbesc în numele întregului grup, deoarece am înţeles că era dificil pentru alţii să o facă. Erau lucruri pe care toată lumea trebuia să le ştie. Pentru că fiecare poate spune ce vrea, dar rezultatele nu mint“, a precizat jucătorul francez, într-un interviu acordat cotidianului belgian.
Dacourt a adăugat că o altă cauză care l-a făcut să plece de la Standard a fost aceea că regulile de la echipă nu erau aceleaşi pentru toţi jucătorii: „Am venit în Standard, pentru că Bölöni m-a chemat. Pentru mine, nu a fost importantă partea financiară, ci aventura umană. Am vrut să-l cunosc pe Lucien D’Onofrio, pentru că lucrul pe care l-a făcut el la Standard este enorm. El a construit un club mare. Am vrut să văd modul în care acesta a lucrat şi am venit să ajut la evoluţia jucătorilor tineri. Acest lucru era în inima mea. Totuşi, din momentul în care nu a mai existat nici o relaţie umană, nici o plăcere şi nici  respect, am preferat să plec. În plus, regulile nu erau aceleaşi pentru toată lumea“.
Ladislau Bölöni şi-a prezentat, pe 10 februarie, demisia din funcţia de antrenor al echipei Standard Liege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS