14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLadislau Bölöni va fi judecat pe 26 martie

Ladislau Bölöni va fi judecat pe 26 martie

Cazul antrenorului român Ladislau Bölöni, acuzat că s-a opus unui control antidoping asupra mai multor jucători de la Standard Liege, va fi analizat de Comisia de Control a Federaţiei Belgiene de Fotbal (URBSFA), pe 26 martie.
Conform site-ului 7sur7.be, Bölöni, care a demisionat pe 10 februarie de la Standard Liege, va ajunge în faţa comisiei forului belgian deoarece a bruscat şi ameninţat un medic însărcinat cu efectuarea controlului antidoping, la încheierea meciului cu La Gantoise, scor 1-2, din 21 noiembrie 2009.
Potrivit site-ului 7sur7.be, cazul lui Bölöni nu va fi analizat de Tribunalul Antidoping Flamand deoarece, conform regulamentelor modificate recent, medicii, fizioterapeuţii şi antrenorii care încalcă procedurile antidoping sunt judecaţi de federaţia la care sunt afiliaţi.
Presa belgiană a notat, la începutul acestei săptămâni, că Bölöni riscă închisoarea pentru încălcarea procedurii antidoping, după incidentul care a avut loc la finalul meciului cu La Gantoise.
Chiar dacă aceste controale antidoping au avut loc până la urmă la puţin timp după incident, comunitatea flamandă a decis să reclame cazul la Uniunea Belgiană şi Parchetul din Bruxelles. Potrivit unui decret flamand, Bölöni riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi cinci ani şi o amendă cuprinsă între 200 şi 2.000 de euro.
Directorul general al clubului Standard Liege, Pierre Francois, a declarat că în cazul antrenorului Ladislau Bölöni este vorba de o „neînţelegere“, iar cercetarea sa e un lucru excesiv, informează La Derniere Heure. „Am constatat o mulţime de excese în ceea ce a fost scris despre acest subiect. În primul rând, gruparea Standard nu e preocupată de această chestiune, dar acest lucru nu a împiedicat clubul să colaboreze cu procurorii. Apoi, trebuie să recunosc că în cazul lui Bölöni este vorba, nici mai mult nici mai puţin, decât de o neînţelegere. În cele din urmă, îmi amintesc că toate controalele la care jucătorii noştri au fost supuşi au fost întotdeauna bune“, a precizat conducătorul grupării din Liege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS