22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHamilton se teme de „Căluţul cabrat“

Hamilton se teme de „Căluţul cabrat“

Campionul de la McLaren este conştient că piloţii scuderiei Ferrari îi vor fi principalii rivali din noul sezon de Formula 1, care va debuta pe 14 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului.

Britanicul Lewis Hamilton  (foto) consideră, după testul de săptămâna trecută de la Barcelona, că piloţii de la Ferrari sunt cei mai puternici rivali ai McLaren în sezonul 2010. Campionul mondial din 2008 s-a declarat foarte mulţumit de ritmul de cursă pe care-l are bolidul său, McLaren-ul MP4-25. „În prima zi a testului n-a fost foarte impresionant. Nu eram suficient de rapizi în comparaţie cu Ferrari. Dar în ultima zi am adus maşinii câteva îmbunătăţiri. În regim de cursă, dacă priveşti timpii, am făcut o simulare de cursă şi poţi ghici care era cantitatea de combustibil din rezervor, iar timpii pe care i-am reuşit au fost foarte competitivi – probabil cei mai competitivi în acea zi, aşa că asta mă încurajează“, a spus pilotul britanic. „Cei mai puternici rivali, în ceea ce priveşte echipele, sunt Ferrari, Red Bull, Mercedes, Sauber şi Force India. În privinţa piloţilor, îi avem pe Felipe Massa, Fernando Alonso, Jenson Button şi, probabil, Sebastian Vettel şi Mark Webber, pentru că e evident că au o maşină rapidă, Michael Schumacher şi Nico Rosberg. E foarte dificil să spui care echipă este cea mai competitivă dintre toate, dar acum cred că Ferrari par cei mai rapizi“, a punctat Hamilton.

Îl apreciază pe Schumi

Lewis Hamilton a afirmat că este o onoare pentru el să „alerge“ în sezonul 2010 pe acelaşi circuit cu septuplul campion mondial Michael Schumacher, considerând că îi va face faţă cu brio germanului, dar şi lui Fernando Alonso. „În ceea ce-l priveşte pe Michael, este o reală plăcere să ai pe pistă o asemenea legendă. Sunt nerăbdător să mă aflu pe aceeaşi pistă cu el. Sunt sigur că la un moment dat vom avea lupte frumoase şi le aştept cu nerăbdare“, a spus pilotul McLaren. „Să sperăm că vom putea lupta la vârf cu Felipe Massa şi Fernando Alonso, ar fi fantastic pentru mine dacă aş reuşi asta. În 2007 luptam cu Felipe şi Kimi Raikkonen, iar acum îl avem pe Fernando Alonso acolo, este un alt pilot incredibil şi va lupta serios, va fi o dispută interesantă. E plăcut să-i vezi din nou pe băieţii aştia în lupta de la vârf“, a conchis Hamilton.

Programul sezonului 2010 din Formula 1
Iată cele 19 Mari Premii din calendarul „Marelui circ“, program competiţional stabilit de FIA şi dat publicităţii: 14 martie – Bahrain, 28 martie – Australia, 4 aprilie – Malaiezia, 18 aprilie – China, 9 mai – Spania, 16 mai – Monaco, 30 mai – Turcia, 13 iunie – Canada, 27 iunie – Europa (la Valencia, Spania), 11 iulie – Marea Britanie, 25 iulie – Germania, 1 august – Ungaria, 29 august – Belgia, 12 septembrie – Italia, 26 septembrie – Singapore, 10 octombrie – Japonia, 24 octombrie – Coreea de Sud, 7 noiembrie – Brazilia, 14 noiembrie – Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU