28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea nu a prins nici lotul lărgit al României

Florin Costea nu a prins nici lotul lărgit al României

În timp ce „Briliantul“ nu a prins nici lotul lărgit al României, Valerică Găman şi accidentatul Ovidiu Dănănae se află în vizorul selecţionerului Răzvan Lucescu, primul având şanse să joace azi împotriva Israelului.

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a prezentat lotul lărgit al naţionalei A, cu care selecţionerul Răzvan Lucescu va aborda preliminariile CE 2012. Printre tricolori nu se regăsesc decât doi jucători de la Universitatea, dintre care unul, Ovidiu Dănănae, nu este încă apt să evolueze pentru echipa sa de club sau la naţională. Dănănae, inclus pe lista fundaşilor, s-a accidentat în amicalul Ungaria – România (scor 0-1) şi se află în perioada de recuperare, dar fanii speră să revină cât mai repede, oficialii clubului anunţând că în martie fotbalistul va intra în programul echipei. „Are inimă de leu, am încredere că această accidentare nu va lăsa urme şi că va juca fotbal la acelaşi nivel“, spunea patronul Adrian Mititelu în urmă cu o lună. Cel de-al doilea tricolor pe care îl dă Bănia este Valerică Găman. Acesta a fost deja convocat pentru testul cu Israel, ce va avea loc astăzi, la Timişoara. Fundaşul central craiovean speră să i se dea o şansă să-şi demonstreze calităţile, chiar dacă evoluţiile sale la echipa de club nu sunt pe măsura aşteptărilor. Găman se află la a doua convocare la naţională, prima fiind bifată la meciul cu Franţa din preliminariile CM din Africa, însă atunci a fost doar rezervă.
În schimb, din atenţia selecţionerului lipsesc nume precum Andrei Prepeliţă sau Florin Costea, jucători despre care Mititelu spunea că vor alcătui scheletul viitoarei echipe naţionale. Evoluţiile echipei, forma sportivă deloc de invidiat a celor doi jucători, dar şi contrele dintre finanţatorul Ştiinţei şi oficialii FRF au redus şansele „Diamantului“ de a îmbrăca din nou tricoul naţionalei. În schimb, în lotul lărgit se află Mircea Bornescu, fostul portar al Universităţii, transferat de Mititelu la Rapid. De asemenea, printre tricolorii pe care Lucescu Jr. se va baza se numără şi Adrian Mutu, care este suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv de două ori cu sibutramină.

Dilevski revine
cu Pandurii

Până să ajungă Costea la naţională, a revenit Dilevski la Ştiinţa. Singurul australian care a rămas în lotul alb-albastru după curăţenia de iarnă a avut probleme medicale, accidentându-se în cantonamentul din Antalya. Bărboianu şi sârbul Paunovic, ultimul adus ca soluţie salvatoare, nu au reuşit să suplinească absenţa lui Spase, iar Universitatea a rămas fără nici un punct după primele două meciuri din tur. La plecarea în Bulgaria, medicul echipei, Claudiu Stamatescu, susţinea că australianul este refăcut 85 la sută, lăsând să se înţeleagă că urma să joace cu Dinamo. Previziunile sale nu s-au adeverit, iar recuperarea a decurs mai greu, Dilevski antrenându-se normal abia de luni. Acesta a participat la toate antrenamentele, pregătindu-se cot la cot cu colegii lui pentru meciul cu Pandurii, din lotul antrenorului Mark Wotte lipsind doar internaţionalii Valerică Găman, convocat la naţionala mare, şi cei cinci jucători convocaţi la tineret de selecţionerul Emil Săndoi: Silviu Lung Jr., Ştefan Bărboianu, Radu Barbu, Constantin Gîngioveanu şi Mihai Costea.

Universitatea,
doar la Craiova

Fanii Universităţii au protestat împotriva mutării echipei la Severin şi au anunţat că nu vor înceta să îl conteste pe Adrian Mititelu din acest motiv. Jucătorii Craiovei Maxima au luat atitudine împotriva exilului forţat al Ştiinţei, iar poetul Adrian Păunescu, omul care a compus unul dintre imnurile grupării din Bănie, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte de onoare al Universităţii. La rândul său, Corneliu Andrei Stroe, de asemenea preşedinte de onoare al Ştiinţei, a anunţat că nu va mai sta pe banca de rezerve şi a tras un semnal de alarmă în privinţa sorţii echipei. Încolţit din toate părţile, Mititelu a lăsat-o mai moale, vorbind despre o eventuală „repatriere“ a Universităţii. „Indiferent de cât de mult ne-au susţinut fanii din Severin la meciul cu Gaz Metan, casa noastră rămâne «Ion Oblemenco». Sunt conştient că la Severin nu va fi niciodată ca acasă, asta e clar. Nu e exclus să ne întoarcem pe stadionul «Ion Oblemenco» încă din acest retur. Dacă Primăria Craiova va aproba un contract de concesiune întocmit cum trebuie, atunci ne vom gândi. Asta cu chiria fix un euro pe lună e demagogie, rămân impozitele şi cheltuielile foarte mari cu utilităţile“, a declarat patronul Universităţii, la Radio Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII