13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIresponsabili şi fricoşi

Iresponsabili şi fricoşi

“U” Craiova    1
Gaz Metan Mediaş    2
Stadion
„Municipal“ – Severin, spectatori: 12.000.
Au marcat: Liţu ‘8, Fl. Lazăr ’69 / Trică ’90.
„U“ Craiova: Lung Jr. – Bădoi (’68, Trică), V. Găman, Iliev, Bălace – Firţulescu (’55, Dina), Bărboianu, Prepeliţă, Gîngioveanu – M. Costea (’80, Al. Piţurcă), Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Gaz Metan: Buchta – Kratochvil, Fl. Lazăr, Akaki, Buzean – Dudiţă (’52, Nohai), Zaharia, Kubala, Pârvulescu (’87,) – Silvăşan, Liţu (’78, Cigan). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Gîngioveanu / Butcha, Liţu, Lazăr, Kubala, Silvăşan.
Au arbitrat: V. Berbecaru – V. Marinescu, Ed. Crîngaşu.

Antrenorul Mark Wotte şi-a criticat jucătorii după eşecul cu Gaz Metan, reproşându-le că le este frică să lovească mingea cu capul şi că au avut o atitudine iresponsabilă.

Unii dintre jucătorii Universităţii l-au ascultat pe Eugen Trică şi au jucat de frică. Mesajul nu a fost însă înţeles foarte bine de toţi alb-albaştrii, care, ajunşi titulari în meciul cu Gaz Metan Mediaş, nu şi-au putut depăşi condiţia, dând astfel în mod direct o mână de ajutor oaspeţilor. A recunoscut acest lucru chiar şi antrenorul Mark Wotte, care simte că şi-ar putea trece în palmares o nouă retrogradare, deşi în momentul numirii vorbea despre calificarea în cupele europene chiar din acest sezon.
Medieşenii au venit la Severin cu lecţia bine învăţată, au încercat să echilibreze jocul în prima parte a întâlnirii şi au contraatacat ori de câte ori li s-a permis. Ardelenii au punctat primii prin Liţu (’8), după ce în prealabil Florin Costea (’3) ratase o ocazie uriaşă. „Diamantul“ Craiovei a avut şansa să se răzbune în minutul 10, când arbitrul a dictat penalti în urma intervenţiei portarului Buchta asupra lui Gîngioveanu. „Costea cel Mare“ a tras însă slab, dezamăgind încă o dată asistenţa. Nici Mihai Costea, celălalt vârf al alb-albaştrilor, n-a putut ajuta Ştiinţa, „Nilă“ şutând fie în blocajul advers, fie în transversală. Oaspeţii au mai avut şi ei câteva ocazii mari, Silvăşan şi Kubala ratând singuri cu Lung.

Trică, introdus prea târziu

În partea a doua a jocului, Cristi Pustai a riscat, preferând să apere rezultatul fragil de pe tabelă, lăsând să se înţeleagă că s-ar mulţumi chiar şi cu un egal. L-a trimis pe Nohai în banda dreaptă, pentru a-l marca suplimentar pe Florin Costea, l-a retras pe Silvăşan în linia mediană şi a preferat să aştepte o eventuală oportunitate de a marca din nou. Matematica lui Pustai a dat rezultate, şi, în timp ce Universitatea să zbătea neputincioasă în atac, cu Gîngioveanu şi Dina la serviciu, medieşenii şi-au mărit avantajul. Nu pe contraatac, ci la o fază fixă, adică un corner, înaintea căruia antrenorul Wotte a găsit de cuviinţă să facă o schimbare: a scos fundaşul dreapta, pe Bădoi, şi l-a introdus pe mijlocaşul Trică. Florin Lazăr (‘69), fotbalist care şi-a început junioratul la Craiova, a redus stadionul la tăcere, majorând scorul. Cu Trică impulsionând jocul juveţilor, Universitatea a presat mai mult, dar „Jose“ a marcat prea târziu, după minutul 90, atunci când în tribunele stadionului „Municipal“ din Severin mai erau doar jumătate dintre spectatori. Restul se recunoscuseră de mult înfrânţi.

Mark Wotte „trage“
în jucători

În jocul Universităţii Craiova nu se vede o schimbare de atitudine, aşa cum promisese antrenorul Mark Wotte la instalare. Pentru eşecul din meciul cu modesta echipă a Mediaşului, olandezul şi-a reproşat doar faptul a mizat pe cuplul de atacanţi Mihai Costea – Florin Costea. În rest, a dat vina pe penaltiul ratat în minutul 10 şi pe apărători, printre cei vizaţi regăsindu-se bulgarul Iliev, dar şi Valerică Găman. „Sunt dezamăgit de rezultat. Meritam mai mult. Florin Costea a avut cea mai mare ocazie pe care un jucător o poate avea în fotbal, un penalti, însă l-a ratat. Mă nemulţumeşte felul în care am luat cele două goluri. Primim goluri uşor pentru că jucătorii nu ştiu încă să facă tot ce li se spune. Unora le e frică să dea cu capul. Alţii au un comportament iresponsabil, neasumându-şi vina pentru greşelile făcute… Dacă un singur jucător nu-şi face treaba, echipa devine vulnerabilă. Cred că ar trebui să ne îmbunătăţim mentalitatea şi să luptăm până la capăt, chiar dacă totul pare pierdut. Poate era mai bine să folosesc un cuplu de atac format din Costea şi Dina, nu un Costea – Costea. Florin poate mai mult, dar a fost demoralizat de ratarea penaltiului şi nu a reuşit să revină, din păcate“, a declarat Wotte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

48 COMENTARII