10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrac: Unora li s-a urcat la cap de prea mult bine

Orac: Unora li s-a urcat la cap de prea mult bine

Mijlocaşul Daniel Orac a constatat, la reîntoarcerea la Târgu Jiu, că pandurii şi-au pierdut răutatea caracteristică pe „Municipal“ şi le cere colegilor să pună osul pentru echipă.

Daniel Orac a redebutat la Pandurii Târgu Jiu în prima etapă a returului, dar nu a mai regăsit în jocul pandurilor determinarea cu care gorjenii abordau altădată jocurile de pe „Municipal“. „A fost un redebut foarte prost, nu mă aşteptam, dar asta este. Am pierdut cum nu am mai pierdut de mult. A fost lipsă totală de angajament, lipsă de respect faţă de staff-ul tehnic. Când am auzit cum striga lumea, îmi părea foarte rău. Câteodată poţi, câteodată nu poţi, de data asta nu am putut. Nu ştiu dacă a fost indolenţă, să spunem că a fost un accident. Puteam să jucăm şi 100 de ani şi nu băteam nici o echipă la cum am jucat cu Astra. Câţi ani am fost aici, niciodată nu s-a jucat la Târgu Jiu fără vână, fără răutate, ca acum. Înainte nu conta cu ce echipă jucam, din minutul 1 până în minutul 90 luptam pentru victorie, dar acum a fost terenul mai prost, nu s-a putut“, a spus Orac.
Gorjenii şi-au pierdut, se pare, pe lângă răutatea caracteristică partidelor de acasă, şi unitatea de grup invocată înainte de startul returului. „Când am revenit la Pandurii, am găsit o atmosferă foarte bună, dar poate unora le e prea bine şi li s-a urcat la cap. O să apară în presă şi o să se ia de mine colegii, dar aşa văd eu lucrurile. Antrenorii nu au nici o vină. Totul se sparge în capul lor, dar principalii vinovaţi noi suntem. Ar trebui să dăm dovadă de foarte mare respect pentru antrenori, pentru presă, pentru conducători, pentru oamenii din oraş. În alte timpuri îşi băgau capul în pământ, acum ne-am luat costume toţi şi, în loc să venim cu salopeta, am venit cu costume. Să lăsăm figurile şi fiţele, că nu am jucat la Real Madrid, jucăm la Pandurii! Nu e nici o ruptură în vestiar“, a afirmat Daniel Orac.

„Să-şi vadă fiecare
de treaba lui“

Cel mai umilitor moment al meciului cu Astra, pentru Daniel Orac, s-a petrecut după joc, când publicul a aplaudat adversarul în timp ce pandurii au părăsit terenul în huiduielile propriilor suporteri. „Lumea din tribună a simţit imediat. Când fiecare şi-a văzut de treabă şi şi-a dat viaţa pe teren, lumea era cu noi chiar dacă pierdeam. Acum, când s-a văzut că nu alergăm, a început să ne huiduiască şi cel mai dureros pentru mine a fost că adversarul a fost aplaudat“, a spus Orac. Acesta ştie şi cum se pot îndrepta lucrurile la Pandurii. „Să ne vedem fiecare de treaba lui, să nu mai comentăm, să respectăm deciziile antrenorului şi să facem ce făceam anul trecut. Am văzut la televizor, când echipa era pe primul loc, altă atitudine şi altă desfăşurare a jocului. Ciobi ne-a dat libertate, tot ce am vrut noi, acum, dacă jucătorul nu ştie să respecte un antrenor cum e Ciobi şi de la prea bine i se urcă la cap şi trece în partea cealaltă, e problema lui. Fiecare jucător ar trebui să-i arate în teren antrenorului respectul care i se cuvine“, susţine Orac.

Cardoso îşi face
mea culpa

Alexandre Cardoso îşi asumă greşelile din partida pierdută cu Astra Ploieşti, precum şi criticile antrenorului Ciobotariu, însă nu este de acord cu faptul că-i stă gândul la plecarea de la Pandurii, cum a insinuat antrenorul Liviu Ciobotariu după joc. „Am jucat slab, am ratat o ocazie de gol, de la un metru cred de poartă, iar la primul gol acţiunea a plecat de pe partea mea şi am greşit. Mă simt vinovat, nu 100%, dar oricum 30-40% a fost vina mea. Am greşit şi nu mi-e frică să recunosc. Dar eu nu mă gândesc la altă echipă, eu mă gândesc doar la Pandurii. Şi niciodată nu am fost supărat pe domnul preşedinte că o echipă a întrebat de mine şi eu am vrut să plec. Niciodată nu am cerut alt contract sau să-mi dea salariu în plus“, a spus Cardoso.

Pandurii testează
un italian

Sub comanda lui Liviu Ciobotariu a ajuns luni fundaşul central italian Alessandri Ferri, de 22 de ani, jucător ce a evoluat ultima dată pentru AC Pisa, în serie B. Ferri a mai dat probe, fără succes, la alte două echipe din Liga I, Steaua şi U Craiova. „Ferri a ajuns la noi pentru a susţine probe. A venit în baza unei recomandări, aşa cum au mai venit şi alţi jucători. Antrenorii îl vor testa şi vor lua o decizie în ceea ce-l priveşte“, a declarat pentru pentru site-ul www.sportingorj.ro secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Ciobotariu are la dispoziţie doar trei zile pentru a se edifica în privinţa potenţialului italianului, perioada de transferuri în Liga I încheindu-se joi, la ora 24.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII