24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSăpunaru, şase luni pe tuşă

Săpunaru, şase luni pe tuşă

Fundaşul echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, care a fost împrumutat până la finalul acestui sezon la Rapid, a fost suspendat şase luni de Comisia de Disciplină a Ligii Portugheze de Fotbal, după incidentele petrecute după meciul Benfica-FC Porto, din 20 decembrie 2009.
Preşedintele Comisiei de Disciplină a forului lusitan, Ricardo Costa, a confirmat că Săpunaru a fost suspendat şase luni, iar atacantul brazilian al echipei FC Porto, Hulk, patru luni, după incidentele ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul „Da Luz“.
„Această procedură şi-a urmat calea normală. Am avut numeroase cazuri disciplinare de rezolvat începând din septembrie. Acesta a fost unul dintre cele care au avut prioritate. A fost o decizie rapidă şi fără încălcarea legilor“, a spus oficialul ligii portugheze.
Hulk şi Săpunaru erau suspendaţi provizoriu începând cu 22 decembrie, cei doi jucători ispăşindu-şi deja două luni din sancţiune. În cazul în care sancţiunea rămâne în vigoare şi după un eventual apel al clubului FC Porto, Săpunaru nu va putea reveni pe teren mai devreme de 22 iunie.
FC Porto a anunţat, pe site-ul oficial, că va contesta la Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF) suspendările decise în cazul jucătorilor Cristian Săpunaru şi Hulk.
„Evident, jucătorii Givanildo Vieira de Sousa (Hulk) şi Cristian Ionuţ Săpunaru vor recurge la Consiliul de Justiţie al FPF pentru repararea unei astfel de decizii grosolane“, se arată într-un comunicat al clubului portughez.
Într-o declaraţie acordată presei lusitane, agentul FIFA Victor Becali a confirmat că Săpunaru îşi va ispăşi pedeapsa în România.
„Săpunaru nu poate juca în România. El îşi va ispăşi cele patru luni rămase din suspendare la Rapid Bucureşti. FC Porto va face apel şi sperăm ca pedeapsa să fie micşorată“, a spus Becali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS