10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Cătuşe“ pentru Augustus!

„Cătuşe“ pentru Augustus!

Dinamo – Universitatea 2-1
Stadion
„Dinamo“, spectatori: 8.000.
Au marcat: Boştină (‘8), M. Niculae (‘17) / Dina (‘19).
Dinamo: Dolha – Molinero, D. Grigore, Moţi, Pulhac – Torje (‘90, Alexe), N’ Doye, Boştină (‘77 D. Kone), N’ Doye, Ad. Cristea – Andrei Cristea (‘93, Cl. Niculescu), M. Niculae. Antrenor: Cornel Ţălnar.
Universitatea: Silviu Lung Jr. – Bărboianu, Iliev, I. Găman, Bălace – Prepeliţă, Paunovic (‘53, Trică), Firţulescu (‘61, Gîngioveanu) – M. Costea, Dina (‘82, Alex Piţurcă), Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Cartonaşe galbene: Marius Niculae, Molinero, Moţi / Fl. Costea, Trică, Găman, Prepeliţă.
Au arbitrat: Augustus Constantin – Ionel Popa, Sebastian Florin Stoianof.

Arbitrul de centru a refuzat o lovitură clară de la 11 metri oltenilor la scorul de 1-0, moment în care Dinamo ar fi trebuit să rămână şi în zece oameni. Ştiinţa a evoluat bine în prima repriză, dar în doua a redus turaţia, iar Lung a fost imbatabil.

Gazdele – cu gândul la titlu, oaspeţii – cu spectrul retrogradării. Aşa a început aseară cel de-al 90-lea meci din istorie dintre Dinamo şi Universitatea Craiova, iar statistica era favorabilă „câinilor“: până la ora întâlnirii de ieri, în cele 44 de meciuri jucate în Capitală, Craiova a învins doar de trei ori! Cu un „11“ solid şi cu destul de puţini suporteri în tribune (a plouat şi a fost frig), echipa Dinamo a păşit încrezătoare aseară pe un gazon mustind de apă, convinsă că Ştiinţa va fi o victimă. Wotte a surprins, trimiţând în teren o formaţie fără Trică şi Gîngioveanu, echipă care a evoluat bine, dar chiar de la început oltenii au primit gol: Boştină a marcat cu un şut puternic la o pasă primită de la Marius Niculae, 1-0 (min. 8). După patru minute, Moţi l-a faultat clar pe Florin Costea în suprafaţa de pedeapsă, iar Augustus Constantin, incredibil, nu acordă penalti şi nici cartonaş roşu lui Moţi?! În schimb, pentru proteste vehemente, Silvian Cristescu este eliminat din teren. Spiritele s-au încins pe gazon, Florin Costea vede şi el un cartonaş (galben), meciul tensionându-se. Şi, în loc de un posibil 1-1, va fi 2-0. La o centrare de pe partea dreaptă, Andrei Cristea prelungeşte pe spate, iar Marius Niculae, din apropiere, reia în poartă, 2-0 (min. 17). Replica rapidă a Ştiinţei vine imediat: Paunovic trimite din corner bine, iar Dina reia puternic cu capul sub bară, 2-1 (min. 19).

Lung, salvator

Meciul este antrenant, Lung este la post, Torje nimereşte bara, iar Craiova contraatacă, fără folos, însă.
În repriza a doua, Boştină a fost la un pas de 3-1 (’55), iar meciul s-a îndârjit din toate punctele de vedere. Wotte a trimis în teren două piese grele, Trică şi Gîngioveanu, Lung a fost senzaţional la şutul lui Andrei Cristea (’63), dar Craiova nu a mai pus probleme la poarta lui Dinamo. La poarta noastră, îngerul păzitor a fost Silviu Lung, portarul Ştiinţei respingând salvator şutul lui Torje (’82). Cu trei minute înainte de cele 90 regulamentare, Gîngioveanu a profitat de o eroare a lui D. Grigore, a preluat un balon la zece metri de poartă, dar şutul lui a fost reţinut de Dolha. Derbiul fierbinte se încheie cu încă o intervenţie de zile mari a lui Lung la şutul lui M. Niculae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII