13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor un start bun de retur

Gorjenii vor un start bun de retur

Pandurii Târgu Jiu nu a câştigat niciodată în prima etapă a returului în istoria sa de patru sezoane pe scena Ligii I, obţinând doar două rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

Gorjenii au început slab fiecare retur în Liga I din 2006 încoace, singura excepţie fericită fiind egalul din Giuleşti, scor 1-1, smuls în 2007 cu golul lui Vintilescu, marcat în ultimul minut de prelungiri, Rapidul fiind atunci una dintre candidatele la titlu. De două ori echipa Pandurii a debutat în partea a doua a campionatului cu înfrângere în deplasare, 0-1 cu Farul (sezonul 2005-2006) şi 0-3 cu Dinamo (sezonul 2008-2009), dar şi remiza de acasă, din decembrie 2007, scor 2-2, cu nou-promovata U Cluj, se încadrează în tiparul dezamăgirilor. Pandurii au ratat şi reluarea minireturului ediţiei 2007-2009 a Ligii I, fiind învinsă acasă de Poli Timişoara, scor 3-1, la debutul lui Joaquim Teixeira pe banca tehnică. În 2010, Pandurii Târgu Jiu primeşte replica altei nou-promovate pe „Municipal“, Astra Ploieşti, şi are de gând să nu mai rateze victoria. „E timpul să spargem gheaţa. Jucătorii îşi doresc foarte mult să înceapă returul cu o victorie care ar fi foarte bună pentru moralul lor în perspectiva următoarelor meciuri. Un 1-0 cu Astra e la fel de bun ca şi 3-0. Nu contează scorul, victorie să fie. Sper ca jucătorii să treacă şi peste capriciile vremii şi să se mobilizeze suficient pentru a obţine punctele puse în joc“, a declarat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

Păcurar: Zece puncte
în primele cinci etape

Căpitanul pandurilor, Alex Păcurar, vrea maximum de puncte acasă în primele trei jocuri pe „Municipal“ din acest an, cu Astra, U Craiova şi Ceahlăul. „Eu zic că vom scoate vreo zece puncte în primele cinci etape. Avem trei meciuri acasă cu echipe care sunt în jumătatea de jos a clasamentului şi, ţinând cont că jucăm acasă, e normal să obţinem maximum de puncte“, a spus Păcurar. Acesta susţine că formaţia Pandurii este mai ofensivă şi îşi poate îndeplini obiectivul, clasarea pe locurile 6-10. „Cred că suntem mai ofensivi şi jucăm şi un fotbal spectaculos. Aşa mi s-a părut în amicale. Nu mi-am propus un număr de goluri. Dacă voi marca în continuare e foarte bine. Important este să avem obiectivul îndeplinit la final. Stă în puterile noastre să-l îndeplinim. Cu lotul pe care îl avem şi pregătirea făcută, e normal să ne îndeplinim obiectivul“, a mai spus Păcurar.

„Ciobi“ caută teren
de antrenament

Clubul Pandurii Târgu Jiu a mobilizat ieri şi deţinuţi pentru a deszăpezi întreaga suprafaţă de joc de pe „Municipal“, dar terenul este afectat în continuare de ploile căzute în ultimele ore. Antrenorul Liviu Ciobotariu îşi doreşte un teren de antrenament bun, însă acest lucru este aproape imposibil. Tehnicianul a vizitat terenul de la Sadu, dar suprafaţa de joc nu l-a mulţumit, fiind acoperită de zăpadă şi gheaţă, iar la Stăneşti administratorul bazei sportive a refuzat să le pună la dispoziţie terenul. „Foarte probabil, vom juca pe un teren foarte moale dacă va şi ploua. Intenţionez ca în următoarele zile să fac antrenament pe un teren asemănător. Rămâne să vedem unde vom găsi aceste condiţii“, a spus Ciobotariu. O soluţie la îndemână pare terenul de la Rostramo, dar şi acela trebuie deszăpezit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU