10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul cu Dinamo poate fi amânat doar de arbitru

Derbiul cu Dinamo poate fi amânat doar de arbitru

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a anunţat că returul se va relua în acest weekend cu orice risc, deşi oficialii celor două echipe au cerut ca meciul să nu se joace duminică.

Afectate de starea terenurilor, dar şi de condiţiile meteo care se anunţă nefavorabile şi pentru sfârşitul de săptămână, mai multe echipe din Liga I au solicitat amânarea începerii returului. „Nu cred că e bine pentru nimeni să se joace în asemenea condiţii. Nu e bine nici pentru jucători, nici pentru fani“, a comentat subiectul Mark Wotte, antrenorul Ştiinţei, cu ceva timp în urmă. „Normal ar fi ca returul să fie amânat cu cel puţin o săptămână! Nu poţi să joci pe nămol. Frecăm terenurile şi până la vară nu-şi mai revin! Nu deranjăm pe nimeni dacă vom întârzia prima etapă cu o săptămână“, a completat team-managerul Silvian Cristescu. Ieri au ieşit la rampă şi dinamoviştii, care au depus oficial o cerere la Liga Profesionistă de Fotbal, solicitând reprogramarea meciului cu Universitatea pe motiv că terenul din „Groapă“ este impracticabil. „Am făcut demersuri referitoare la amânarea primelor două etape, pentru ca echipele să-şi poată prelungi perioada de cantonament într-o zonă în care pregătirea nu era influenţată în mod drastic de vreme. Trebuie să ne mai gândim şi la alt aspect, şi anume prezenţa suporterilor, întrucât cantitatea de zăpadă de pe stadioane este mai mare decât cea de pe gazon şi este destul de greu să fie scoasă. La Dinamo o ducem într-un colţ, undeva, dar ce fac cei din Giuleşti sau Ghencea, care nu au unde să o ducă? Numărul de spectatori ar putea să fie foarte mic şi, de asemenea, va exista riscul de accidentări. Vom cere scris să se amâne returul, iar acest lucru este foarte posibil să se întâmple în momentul în care cel puţin nouă dintre cluburi vor solicita decalarea. Eu cred că ar fi normal să se amâne, mai ales că echipa naţională nu este calificată la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Vor fi doar două-trei meciuri ale echipei naţionale până în vară“, a declarat preşedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, pentru Sport Total FM.

„Corleone“ nu vrea să audă de amânare

După ce a aflat poziţia cluburilor, dar fără să fi citit solicitarea celor de la Dinamo, Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a ieşit la rampă şi a anunţat că nu se pune problema modificării programului de disputare a returului, susţinând că acest lucru nu este posibil din considerente financiare. „Nu se amână nici o etapă. Se joacă aşa cum e programat. A, dacă ninge încontinuu până vineri sau sâmbătă şi pe un stadion nu se poate da zăpada la o parte, atunci se amână acel meci. Asta decide arbitrul. Dar etapa nu se amână. În primul rând pentru că nu avem date libere şi în al doilea rând pentru că televiziunile care transmit nu sunt interesate de etapele intermediare. Şi dacă nu se transmit meciurile atunci trebuie să dăm banii înapoi televiziunilor care au cumpărat drepturile TV“, a explicat „Corleone“. Acesta susţinea ieri că nu a primit cererea dinamoviştilor, deşi ofiţerul de presă al „câinilor“, Ionel Culina, a confirmat că faxul cu cererea de amânare a fost trimis la LPF. Apoi, Mitică de la Ligă s-a apărat cu regulamentul, adăugând: „Noi respectăm nişte regulamente aici. Şi în Germania e zăpadă de jumătate de metru şi se joacă. E adevărat, la noi terenurile sunt proaste, dar nu e vina mea. O să se joace cum e stabilit“.

Mititelu vrea un punct cu Tudor

Meciul Dinamo – Universi-tatea se dispută duminică, de la ora 19.30 (Digi Sport) şi, în aceste condiţii, singurul care ar putea decide amânarea partidei din „Ştefan cel Mare“ este arbitrul. Patronul Adrian Mititelu a cerut ca meciul să fie arbitrat de Alexandru Tudor, cel care a împărţit dreptatea şi la meciul tur. Atunci, Ştiinţa a terminat la egalitate cu Dinamo, scor 0-0, după un meci în care „câinii“ l-au acuzat pe „Brad Pitt“, printre altele, că nu le-a dat un penalti. Mititelu a dezvăluit că are acordul lui Cristi Borcea şi a cerut public delegarea lui Tudor în „Groapă“. „Vreau să ne arbitreze Alexandru Tudor cu Dinamo! Borcea şi-a dat şi el acordul. Aşa cum televiziunile au ales prima opţiune a etapei meciul Dinamo – Craiova, aşa vreau şi eu ca CCA să delege unul dintre cei mai valoroşi arbitri de la noi. Nu contează cum ne-a arbitrat Tudor în trecut, am avut probleme şi cu el. Am însă încredere în calităţile lui, are valoare“, a spus Mititelu la sport.ro. Patronul Ştiinţei şi-a făcut şi un mic calcul pentru primul derbi din retur: „Noi vrem o victorie cu Dinamo, dar şi un egal ar fi foarte bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII