17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu: Suntem mai puternici ca în tur!

Condescu: Suntem mai puternici ca în tur!

Cele trei achiziţii ale pandurilor, coeziunea echipei şi concurenţa din cadrul lotului sunt o garanţie pentru preşedintele Marin Condescu că Pandurii Târgu Jiu va îndeplini obiectivul acestui sezon, clasarea pe locurile 6-10.

Chiar dacă, la jumătatea campionatului, Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 11, preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu, mizează pe o clasare superioară la finalul acestui sezon. „Nici nu se pune problema de retrogradare. După prima etapă vom fi la şapte puncte de primul loc retrogradabil. Miza cea mare este în primele cinci etape, dacă batem Astra, Craiova şi Internaţional, drumul nostru va fi fără probleme. În tur, exact aceste meciuri nu ne-au ieşit. Echipa are acea formă şi coeziune care-i permit să aibă şi rezultate mai bune. Îmi pun speranţe în Liviu Ciobotariu. Jucătorii sunt mobilizaţi, avem o echipă disciplinată. Clasarea pe locurile 6-8 este obiectivul pentru retur, 6-10 a fost în tur. Sunt trei jucători noi care au confirmat şi mai sunt care vin din urmă şi îi obligă pe titularii de drept să vadă că au înlocuitori“, a declarat Condescu. Prezent în Antalya alături de echipă, Condescu crede că Pandurii este mai puternică în retur, odată cu achiziţionarea lui Orac, Kamara şi Vranjes şi revenirea lui Tremonti. „În 2010, echipa are câteva câştiguri certe, Orac, Vranjes şi Kamara, alături de cei care au venit de la echipa a doua. Cred că echipa este mult mai unită şi dornică să aibă şi rezultate bune. Vranjes se va integra mai repede decât alţii. Cred că este un câştig Kamara. La mijlocul terenului e bătaie mare, mai ales pe stânga Vranjes este foarte bun. Şi Thiago a revenit, în toate meciurile a fost oprit doar prin fault. Nu fac eu echipa, dar la cum am văzut că joacă Thiago nu cred că va fi în afara lotului. Chiar dacă a venit cu câteva kilograme în plus, a fost printre primii la antrenamente. Este un avantaj că Vranjes poate juca şi rolul jucătorului cu numărul 10. Şi Hidişan şi-a făcut datoria, poate revine la forma pe care o aşteptăm“, a concluzionat Condescu după stagiul din Antalya.

Ciobotariu, dublu rolu

Liviu Ciobotariu a suplinit şi munca preparatorului fizic în această pauză competiţională, tehnicianul pandurilor consultându-se în permanenţă cu un specialist în domeniu. „A fost o muncă suplimentară pentru echipa tehnică pe care şi-au asumat-o. Ei au făcut munca de specialitate a preparatorului fizic. Liviu Ciobotariu s-a consultat în permanenţă cu un specialist care nu numai că i-a spus elementele necesare în fiecare zi, dar şi rezultatele i-au fost interpretate. Pentru acest retur nu mai căutăm preparator“, a spus Condescu.  
„Orac a învăţat ceva din anul acesta cât a lipsit de la echipă, a muncit şi este apreciat de colegi. La mijloc este luptă mare“, a remarcat Condescu. Acesta a găsit o explicaţie şi pentru campania de transferuri limitată a pandurilor. „Erau patru-cinci jucători propuşi pe zi, ne ofereau cei mai buni mijlocaşi din lume, să dăm, să schimbăm. Au fost unii care s-au oferit să vină, dar nu mai avem loc“, a mai afirmat preşedintele pandurilor.

Pandurii se antrenează la unitatea militară

Reveniţi la Târgu Jiu, pandurii întâmpină dificultăţi în a găsit un teren de antrenament practicabil, cantitatea mare de zăpadă căzută făcând imposibilă utilizarea suprafeţelor de joc din Complexul Sportiv Municipal. „Echipei i se va pune la dispoziţie terenul din cadrul unităţii militare din Târgu Jiu, după ce va fi îndepărtat omătul cu un utilaj de deszăpezire. Oficialii clubului Pandurii vor începe în aceste zile şi îndepărtarea zăpezii de pe suprafaţa de joc a stadionului „Municipal“, unde este programat săptămâna viitoare jocul cu Astra din prima etapă a returului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS