16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, tot ratangii

Pandurii, tot ratangii

Pandurii Târgu Jiu suferă în continuare la finalizare, în ciuda celor trei goluri marcate de elevii lui Ciobotariu în poarta grupării din Kazahstan, FC Zhetysu Taldykorgan.

După remiza albă cu SV Ried, pandurii au găsit calea spre gol în cel de-al doilea test din Antalya, cu echipa FC Zhetysu Taldykorgan, pe care au învins-o cu scorul de 3-1. Pandurii, în ciuda celor trei goluri marcate, nu au scăpat de vechea meteahnă, ratările, Stromajer fiind liderul şanselor irosite. Noua achiziţie, Kamara, are un procentaj de reuşită de 50% cu FC Zhetysu Taldykorgan, trecându-şi în cont un gol şi o ratare uriaşă. Şi Tilincă a spart gheaţa în 2010, dar surpriza vine de la echipa secundă, unde spaniolul Arrieta are două reuşite în trei jocuri în Antalya. Antrenorul Liviu Ciobotariu este bucuros că atacanţii săi au marcat, dar şi îngrijorat din cauza ratărilor.
„Ne-am creat foarte multe ocazii de gol şi, dacă reuşeam să marcăm în 75% dintre oportunităţi, diferenţa de scor era mult mai mare. Încercăm să remediem situaţia şi să marcăm mai mult pentru că este păcat să ajungi de nenumărate ori în faţa porţii şi să ratezi. A fost un test reuşit şi un antrenament foarte bun, în care am jucat din nou cu două echipe, fiecare câte 45 de minute. Din punct de vedere al jucătorilor, sunt mulţumit pentru că în prima repriză ne-am creat cinci-şase situaţii de gol, iar în a doua repriză, la fel“, a declarat Ciobotariu pentru site-ul oficial al clubului Pandurii.

Probleme în defensivă

Nesiguranţa lui Rusu, exuberanţa ofensivă a lui Cardoso şi lipsa unor fundaşi centrali care să-i concureze pe Martinovic şi Chibulcutean sunt problemele defensive ale pandurilor. Cum Popete este suspendat în prima etapă, Rusu este favorit la titularizare pe partea dreaptă a defensivei, însă, în afară de multă voinţă, acesta nu aduce un plus jocului echipei. Şi pe partea stângă, gorjenii sunt vulnerabili pe urcările în atac ale lui Cardoso, brazilianul fiind furat deseori de mirajul golului. Faptul că Novak Martinovic şi Alin Chibulcutean petrec multe minute în teren şi în amicale, primul – 160 de minute, iar cel de-al doilea – 140 în cele două jocuri susţinute de Pandurii, arată că Ciobotariu nu are înlocuitori, tânărul Tătaru de la echipa a doua fiind singura soluţie de avarie, cu excepţia reprofilărilor lui Rusu, Murgan, eventual, Cardoso. Liviu Ciobotariu îşi propune să elimine greşelile din jocul echipei până la startul returului. „Este un stagiu de pregătire şi de asta suntem aici, să eliminăm părţile negative din joc şi să fim puşi la punct cu pregătirea. Oricum, nu mă îngrijorează faptul că am primit gol. Poate că e mai bine să primeşti gol în amicale, iar până la meciurile oficiale să poţi să remediezi greşelile făcute de jucători“, a mai spus Ciobotariu.  
Echipa Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi, de la ora 15.00, cel de-al treilea joc de verificare al stagiului din Turcia în compania formaţiei FK Rudar Pljevlja, locul doi în Muntenegru.

Pandurii II au învins liderul Sloveniei

Echipa secundă a pandurilor a dispus cu scorul de 3-0 de campioana Sloveniei, FC Koper, golurile gorjenilor fiind marcate de Arrieta (‘19), Fărcăşanu (‘29), Vlăduţi (‘79), victorie care l-a mulţumit pe tehnicianul Gabi Zahiu. „Adversarul a fost mult mai puternic, e campioana Sloveniei. Chiar dacă şi ei au început jocul cu o formulă mai diluată a echipei şi au folosit şi ei o serie de tineri, la 2-0 au chemat titularii, încercând să întoarcă rezultatul. Meritul băieţilor e că au jucat tot la fel de bine ca şi în prima repriză şi chiar au mai marcat încă o dată şi au mai avut foarte multe ocazii de gol. A fost un test util şi mi-a plăcut foarte mult atitudinea lor pentru că, practic, n-au dat nici o şansă unei echipe de prima ligă“, a declarat Zahiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII