12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu şi-a mai găsit un aliat

Mutu şi-a mai găsit un aliat

Societatea Italiană împotriva Obezităţii a dat publicităţii un comunicat în care neagă faptul că sibutramina, substanţa cu care Adrian Mutu a fost depistat pozitiv, ar face parte din categoria amfetaminelor. „Sibutramina este un medicament care nu are nimic în comun cu amfetaminele. Acţionează asupra sistemului nervos central, reduce apetitul şi are un mecanism de acţionare diferit faţă de cel al amfetaminelor. Este un medicament care trebuie luat după indicaţii precise“, se arată în comunicatul Societăţii Italiene împotriva Obezităţii.
Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină de două ori în acest an: prima dată în urma unui test antidoping efectuat pe 10 ianuarie, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oară, la zece zile distanţă, după un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, după meciul Fiorentina – Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri.
Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii şi care acţionează prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping (WADA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU