14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Pavel, cel mai tehnic jucător la Cupa „Potaissa“

Florin Pavel, cel mai tehnic jucător la Cupa „Potaissa“

Handbaliştii de la CS Universitatea s-au clasat pe locul doi la turneul amical desfăşurat weekendul trecut la Turda.

Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului Diviziei A, echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova a participat la prima ediţie a turneului amical de la Turda, dotat cu Cupa „Potaissa“. Pe lângă formaţia olteană, lideră autoritară în seria C, la competiţie au mai participat alte trei divizionare A, dar din seria D, HC II Odorhei (locul 5), Extrem Baia Mare (locul 7) şi gazdele de la Potaissa Turda (locul 4). Sistemul de desfăşurare al turneului a fost „fiecare cu fiecare“. În prima zi, oltenii, antrenaţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, au disputat două partide, înregistrând o victorie, 41-33 (21-16) cu Extrem Baia Mare, şi un eşec în faţa echipei-gazdă, 24-26 (13-11). În acest joc cu Potaissa, câştigătoarea s-a decis în ultimele minute. Craiovenii au condus ostilităţile în prima repriză şi o mare parte din repriza secundă, iar handbaliştii din judeţul Cluj şi-au revenit pe final de meci şi au trecut în avantaj. În al treilea meci disputat în cadrul turneului de la Turda, CS Universitatea Craiova a învins echipa din Odorheiu Secuiesc cu scorul de 34-32 (15-16). Cupa „Potaissa“ a rămas în vitrina echipei-gazdă, care a acumulat punctaj maximum, în timp ce handbaliştii craioveni s-au clasat pe locul doi, cu patru puncte, golaveraj 99-91. Pe locul trei s-a clasat echipa din Baia Mare (2 puncte), iar ultimul loc a fost ocupat de HC II Odorhei, fără victorie la acest turneu. Organizatorii au acordat şi premii individuale. Florin Pavel de la CS Universitatea Craiova a fost desemnat cel mai tehnic jucător, Cornel Medrea (Potaissa Turda) – cel mai bun portar, iar Levente Orban – golgeterul compeţiei. Fiecare a primit câte o cupă şi diplomă.

Avram, în locul lui Ţone

Antrenorii de la CS Universitatea s-au deplasat la turneu cu un lot format din jucătorii: Bistrian, Păun, Trancă (portari), Arsene, Ruseanu, Pavel, Târnă, Bârlogeanu, Dodon, Niţu, Şerban, juniorii Călin şi Ştefan, dar şi extrema dreaptă Vlad Avram, jucător venit de la Arad, care a semnat cu CS Universitatea un contract pe trei ani. Au lipsit patru dintre jucătorii de bază, Mincan, Roauă, Mărgineanu şi Cordescu, toţi aflaţi în perioada de recuperare după accidentări. „A fost un turneu util pentru noi, chiar dacă drumul a fost obositor. Nivelul a fost bun, iar noi nu am urmărit neapărat rezultatele. Gazdele erau favorite şi cu un mic sprijin din partea arbitrilor au câştigat“, a spus ieri antrenorul principal al oltenilor, Paul Stuparu.
Jucătorul Adrian Ţone, care la începutul acestui an venise în pregătiri la CS Universitatea, a preferat să semneze cu echipa din Turda. „Nu făcuserăm actele pentru Ţone, ne înţeleseserăm doar verbal. A fost contactat de cei din Turda şi pentru o sumă mai mare a plecat acolo. Acum pot spune că nu este o pierdere prea mare pentru noi“, a adăugat Stuparu.
„Alb-albaştrii“ din Bănie vor juca astăzi, de la ora 14.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ un ultim amical, cu CS H&V Piteşti, apoi vor intra în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul de duminică, de acasă, cu HC Delignit Mehedinţi, din prima rundă a turului II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS